Skocz do zawartości

FRONTOSA.PL Tanganyika & Malawi Cichlids Boutique

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli taki pokarm zawiera ryby to maksymalna przydatność to 12 miesięcy. Takie pokarmy po przepakowaniu mają zmniejszony okres przydatności, sporo było dyskusji na ten temat.

Aby taki pokarm był zdatny do podawania niezbędne będą:

związki siarki E221-228- na bakterie

azotany, azotyny E249-252 na bakterie

kwas benzoesowy E210-213 na grzyby

są to dodatki hamujące powstanie bakterii i pleśni, na etykietach takiej informacji nie znajdziemy. Nie będę pisał o wzmacniaczach smaku, koloru . Producent nie musi w tym przypadku umieszczać takich informacji na opakowaniu.

Odezwałem się bo drażni mnie słowo,, pokarm profesjonalny" w którym ukrywa się szkodliwe substancje.

W sumie nie ten temat, miejsce naprawdę profesjonalne czyste i jest się czym pochwalić. Życzę powodzenia i zadowolenia z firmy.

Opublikowano
Jeżeli taki pokarm zawiera ryby to maksymalna przydatność to 12 miesięcy. Takie pokarmy po przepakowaniu mają zmniejszony okres przydatności, sporo było dyskusji na ten temat.

Aby taki pokarm był zdatny do podawania niezbędne będą:

związki siarki E221-228- na bakterie

azotany, azotyny E249-252 na bakterie

kwas benzoesowy E210-213 na grzyby

są to dodatki hamujące powstanie bakterii i pleśni, na etykietach takiej informacji nie znajdziemy. Nie będę pisał o wzmacniaczach smaku, koloru . Producent nie musi w tym przypadku umieszczać takich informacji na opakowaniu.

Odezwałem się bo drażni mnie słowo,, pokarm profesjonalny" w którym ukrywa się szkodliwe substancje.

W sumie nie ten temat, miejsce naprawdę profesjonalne czyste i jest się czym pochwalić. Życzę powodzenia i zadowolenia z firmy.

Myślę że moje opakowania są bardziej solidne niż oryginały w dużych wiadrach hihi.

Pokarmy były przepakowywane w odzieży ochronnej rękawiczki, fartuch, czepek...

Na opisie umieszczałem niezbędne informacje dla klienta które były na oryginale plus nr. partii oraz datę przydatności co więcej mogę zrobić nic..;)

Filtracja w zbiornikach 450L panel zewnętrzny 20-25kg grysu koralowego, gąbka oraz włóknina filtracyjna.

Głowice Aquael 1500l/h, grzałki Atman 300W, oświetlenie LED.

Filtracja w zbiornikach 1050L SUMP 150/60/50 grys koralowy 60-80kg, gąbka oraz włóknina filtracyjna, grzałki EHEIM 300W, pompa AquaNova 6000L/h

Pokarmy które stosujemy są następujące:

Pokarmy bazowe:

OSI Spirulina Small Granulat/ Płatki

OSI Cichlids Small Granulat

Aquatic Nature African Cichlid Energy Small Granulat

Aquatic Nature African Cichlid Excel Small Granulat

Aquatic Nature Spirulina Granulat

Pokarmy uzupełniające:

JBL Spirulina 40% Płatki

Sera Flora Płatki

Tetra Phyll Płatki

Tropical Spirulina Super Forte 36% Płatki

Tropical 3 Algae Płatki

Aquatic Nature Code Shrimp Płatki

Aquatic Nature Code Energy Płatki

Aquatic Nature Code Color Płatki

Aquatic Nature Code Veggys Płatki

Ichthyo Trophic 500g mrożonki:

Rozwielitka

Kryl Gruby

Kryl Drobny

Solowiec

Lasonogi

Krewetka koktajlowa mała

Witaminy:

Sera Fishtamin dodawane do pokarmu 1 do 2 razy w tygodniu

post-16300-14695724321499_thumb.jpg

post-16300-1469572432834_thumb.jpg

Opublikowano

[quote=Krzysztof.M;329504

Jeśli interesuje Cie oferta poza promocją zapraszam pod poniższy link tam są ceny policzone w PLN BRUTTO

http://frontosa.pl/pielegnice-malawijskie-c-306.html

wchodząc na powyższy link i wybierając interesujący mniej rodzaj Labeotropheus otrzymuję coś takiego:

http://frontosa.pl/?currency=PLN&cPath=306_324&sort=&osCsid=51k7e7s71llapb09ghi5thumu2

widzę cenę w PLN tylko dla chilumby natomiast pozostałe odmiany oznaczone są No price/ chwilowy brak ceny więc lepiej byłoby dać opis ryby niedostępne bo takie coś zniechęca. Polecam automatyczne przełączanie języka.

dodatkowo dla mandy wklejone złe zdjęcie - rozumiem, że to start i błędy każdemy się zdarzają ale dbałość o detale rzutuje na postrzeganie całości

Ja np. to wiem, że nieważne wodotryski na stronie www czy np. facebooku liczy się jaka jest ryba szczególnie jak można obejrzeć osobiście i nie raz zamawiałem ryby na ślepo przez telefon ale tylko od sprawdzonych i zaufanych sprzedawców/hodowców a takie drobne niuanse jak pomyłki zdjęć gatuków lub brak cen mnie osobiście zniechęcaja.

Tak czy owak uwagi traktujcie konstruktywnie i POWODZENIA!!!

Opublikowano

Strona jest nadal w budowie braki/niezgodności będą uzupełniane/poprawiane ale to wszystko trwa nie mogę zaniedbywać ryb z powodu robienia strony internetowej...wszystko będzie na tip top ale doba ma tylko 24h hihi, dziękuję za cenne uwagi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dawno się nic nie działo w tym temacie, a to z powodu mojej choroby. Która mnie dopadła w czerwcu zaczęło się, od przeziębienia potem zapalenie płuc i tak mnie trzymało praktycznie do końca sierpnia. Nie ruszałem się właściwie z łóżka i schudłem ponad 20 KG do tej pory nie wiem co mnie tak uczuliło. Więc moje prace ograniczyły się tylko do karmienia, ale ryby przetrwały moją nie dyspozycje bez problemu. Teraz od kilku dni obserwuje mnóstwo młodzików za równo żółtych jak i pomarańczowych. 
    • Obsada: Aulonocara fire fish + Aulonocara ob marmalade Polecicie dietę? Hodowca (z Żor) polecił mi Discus red booster granules dla lepszego wybarawnienia.
    • Ooo... mam blisko do kolegi, 1,5h drogi i oglądanie na żywo 😉
    • Tło jest kosmiczne! Jak byś chciał to mogę Ci przywieźć do Częstochowy kilkanaście sztuk Tramitichromis intermedius kambiri (jestem w każdy poniedziałek) . Mają około 1-1,5 cm. Oczywiście za darmo  
    • Rewelacyjnie wygląda nowa odsłona👍 wszystko się ze sobą ładnie zgrywa. Tło chyba wyszło z pod ręki AquaDan? Sądząc po aranżacji celujesz raczej w non mbune🙂
    • @ziemniak Świetnie to wygląda, ta duża ilość roślin na górze też. 👍 Doniczki nie przeszkadzają w obsłudze akwarium, stojąc na szybach nakrywkowych? Jeśli jest nieco miejsca z tyłu nad akwarium, to pomyślałbym o dorobieniu 1-2 niewielkich modułów do przyklejenia na ścianę, jakby przedłużenia skał ponad powierzchnię wody - moim zdaniem wyglądałoby obłędnie. I hydroponikę zrobiłbym na całej długości, tak jak masz teraz te rośliny. 😀 Takie korytko, coś jak u mnie, no ale trzeba by robić pokrywę. P.S. Zdjęcia znad jeziora, w stopce - też świetne. 💪
    • Tło zarośnie glonami i będzie wyrywać z butów. Super. Kto robił Ci tło, czy to dzieło Twoich rąk? 
    • Wody mniej ponieważ tło swoje zajmuje ale powiem tylko jedno słowo - Pięknie 🤩
    • Żółte cały wieczór siedzą w ławicy w jednym rogu. Ciekawe, czy boją się jakiegoś tarłowca, czy coś im innego przeszkadza.
    • Nowa odsłona akwarium 260x55x70h (~1001 litrów) Wody weszło około 670 litrów, czyli około 100 litrów mniej niż w poprzedniej wersji. Tym razem za filtrację odpowiada komin o wymiarach 15x40 cm wypełniony gąbkami 10-30 PPI oraz kształtkami K1. W środku pompa Jebao DCP-2500. Oświetlenie bez zmian, dwie belki LED po 260 cm z modułami RGB i 11.000 k.  Więcej osprzętu nie ma. Całość w szczycie doby to pobór około 30 W. Grzałki nie mam, bo zimą temperatura rzadko spada poniżej 22 stopni. Zrezygnowałem z pokrywy. Akwarium jest przykryte sekcjami szyb nakrywowych, na których w tylnej części położyłem doniczki z roślinami. W przyszłości planuję w rogu hydroponikę. Płótno nad akwarium kupiłem w tym roku nad brzegiem jeziora. Mam szczerą nadzieję, że wykonał go lokalny artysta. Nałożyłem go na ramkę z listewek. Obsada to dalej niewiadoma.
  • Tematy

• Grafiki

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.