liverix Opublikowano 18 Września 2015 #1 Opublikowano 18 Września 2015 Witam. Dzisiaj zakupiłem raka i po włożeniu go do akwarium, w którym było zapalone światło rak schował się w kryjówce, a kiedy je zgasiłem z niej wyszedł, ale po ponownym zapaleniu znów się schował. I teraz pojawiają się moje pytania - czy nie zapalać rakowi 1 dnia światła? czy może zacząć go do niego przyzwyczajać od początku? Dodam, że rak ma teraz zgaszone światło i spaceruje sobie po dnie akwarium.
liverix Opublikowano 18 Września 2015 Autor #3 Opublikowano 18 Września 2015 Nie. Znalazłem to forum i chciałem tu zaczerpnąć porady. Szczerze mówiąc to niebardzo rozumiem twoje pytanie.
kado Opublikowano 18 Września 2015 #4 Opublikowano 18 Września 2015 Pomyliłes fora Rak w naturze prowadzi nocny tryb życia, więc to normalne , że chowa się przy zapalonym świetle
crav Opublikowano 18 Września 2015 #5 Opublikowano 18 Września 2015 cieszy nas bardzo, że znalazłeś to forum... na pewno zauważyłeś nazwę tego forum..malawi stąd pytanie czy to rak z malawi bo to forum malawi Co do raka to tak jak napisał kado rak prowadzi życie nocne, ale kupując raka wg mnie powinieneś to wiedzieć (poczytać przed zakupem).
timi-akwaria.pro Opublikowano 18 Września 2015 #6 Opublikowano 18 Września 2015 kupując raka wg mnie powinieneś to wiedzieć (poczytać przed zakupem). Komu by się chciało:) Fajny był, to kolega sobie kupił.
Post_Mortem Opublikowano 18 Września 2015 #8 Opublikowano 18 Września 2015 Temat zamykam z oczywistego powodu. Jeziora Malawi nie zamieszkują raki - jak już coś to w jeziorze żyją kraby z rodzaju Potamonautes, ale to zupełnie inna bajka.
Rekomendowane odpowiedzi