Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Crav... niezłe zdjęcie :D

Dla mnie odradzano aristo i przyjąłem to na klatę (może kiedyś, przy większym akwa...)

Jednak mam nadzieję, że będzie u Ciebie dobrze, zresztą czas pokaże, powodzenia :)

Opublikowano
Crav... niezłe zdjęcie :D

Dla mnie odradzano aristo i przyjąłem to na klatę (może kiedyś, przy większym akwa...)

Jednak mam nadzieję, że będzie u Ciebie dobrze, zresztą czas pokaże, powodzenia :)

Jak pisałem u mnie będą przez 2 do 3 miesięcy w tym akwarium.Zdjęcie zarąbiste chociaż lekką trwogę budzi.Mam nadzieję,że moorii są bardziej wygrzbiecone,przez co sprawiają wrażenie większych od mbuna przy tej samej długości.No cóż będę bbaaaaardzo wnikliwie obserwował przebieg wypadków.

Opublikowano

No i wczoraj po ponad 800 kilometrach i 17 stu godzinach w aucie(tu duży zasług naszych dróg,remontów i objazdów :) ) aristo po godzinie 22 zawitały w moim akwarium.Na razie wszystko spokojniutko i w porządku.Chyba też nie potrzebnie panikowałem,bo moje rybki nie są takie małe jak mi się wydawało.Po przyłożeniu linijki do szyby okazało się,że najmniejsze mają po dobre 8-9cm.Wiem,że aristo dopiero się rozkręcą,ale póki co sielanka.Przy okazji przywiozłem sobie małe(ok dwa i pół cm) placidochromisy mdoka white lips,które pływają na razie w 160l,docelowo będą miały dla siebie do dyspozycji 375l

Opublikowano

jak już są razem to już twoje ryby nie będą traktowane przez aristo jako pokarm i zapewne w ogóle już nie będą zbytnio zwracać uwagę na nie..

Opublikowano
jak już są razem to już twoje ryby nie będą traktowane przez aristo jako pokarm i zapewne w ogóle już nie będą zbytnio zwracać uwagę na nie..

O to mi ulżyło,uff odetchnąłem,no właśnie w ogóle nie zwracają uwagi na inne ryby,kompletne 0 zainteresowania.Przy karmieniu również interesują się tylko i wyłącznie pokarmem,nie wykazując żadnej agresji czy zainteresowania konsumpcyjnego resztą ryb :D Dzięki za odpowiedź i oby Twe słowa były prorocze :lol: