Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzedający z allegro nie ma jej w ofercie:/ Ładna rybka:) Nie będę chyba kombinował i zamówie Yellow i teraz nie wiem czy Cynotilapia Afra RED TOP LIKOMA lub Cynotilapia Afra COUBE. Czy żywieniowo i pod względem temperamentu któraś z nich bardziej pasuje do Yellowa? Po ile sztuk zamówić? Pozdrawiam

Opublikowano
Sprzedający z allegro nie ma jej w ofercie:/ Ładna rybka:) Nie będę chyba kombinował i zamówie Yellow i teraz nie wiem czy Cynotilapia Afra RED TOP LIKOMA lub Cynotilapia Afra COUBE. Czy żywieniowo i pod względem temperamentu któraś z nich bardziej pasuje do Yellowa? Po ile sztuk zamówić? Pozdrawiam

Żywieniowo ok, z temperamentem już gorzej.

Opublikowano

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Moje plany legły w gruzach żona uświadomiła Mnie,że finansowo nie wyrobimy w tym miesiacu:/ Mam pytanie teraz akwarium jest bez rybek woda 2letnia systematycznie podmieniana co tydzień czy do przyszłego miesiąca akwarium może tak stać? Wodę podmieniać jak do tej pory czy zaniechać jest mnóstwo świderków.Wszystko chodzi ale rybek brak. Czy rybka zaproponowana przez Eljota CYNOTILAPIA AFRA HARA GALLIREYA REEF samiczki również są takie szare. Stawiałbym właśnie na ten gatunek do tego Yellowa. Jaki pokarm zakupić. Pokarm zakupie teraz a rybki po 1Pazdzaiernika niestety:/

Opublikowano

Hara ma niebieskie samice IMHO najładniejsze z wszystkich cynotilapii.

Co do akwarium to może stać pod warunkiem że filtracja biologiczna będzie "chodzić" non stop, możesz wrzucić co jakiś czas trochę karmy aby bakterie miały co robić. Podmiany sobie odpuść, zrobisz jedną przed wpuszczeniem ryb.

Opublikowano

Filtracja będzie chodzić i raz na tydzień wrzucę trochę pokarmu:) A jaki pokarm z tych lepszych właśnie do tych gatunków yellow i hara. Będę zamawiał z fishmagic tam jest dostępna ta cynotilapia. Pozdrawiam

Opublikowano

Pokarmy OSI, Hikari, NLS, Tropical Spirulina. No jest tego trochę poczytaj w bazie pokarmów masz tam wszystko co lepsze co gorsze. Przy tej obsadzie dałbym pokarm mięsny i ze dwa razy spirulinę w ciągu tygodnia.