Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeżeli przy 360 cm żałujesz miejsca na hamburga, to to już jest choroba ;))))

Nie będzie 360 tylko 320 a już wynegocjowałem miejsce na 400.

Okazało się, że za 400 trzeba dać dwa razy tyle co za 320 więc decyzja była niestety bolesna, ale łatwa.

A miejsca to w Malawi wszystkim żal, czytając forum pewnie tym przesiąkłem.

Ale poczytałem sporo i szczerze mówiąc te kaseciaki z forum to z Hamburgerem mają niewiele wspólnego.

Chociaż jak życie pokazuje działą ładnie.

Na razie postanowiłem postawić sobie 160x60x60 na klasycznym Hamburgerze i zobaczę jak to się spisuje.

Niemcy chwalą, a u nich to jest dosyć popularne, nawet na Malawi.

Miałeś na myśli klasyka czy "by Decorativo & Company" ?

Opublikowano

Miałem na mysli jakiś autorski projekt, hamburg jako wyciagany caly panel, tak aby nie ruszać gąbki w akwa przy obsłudze...

Kupiełm se 240 litrów i pewnie coś zbuduję na hamburgu :)

Opublikowano
Miałem na mysli jakiś autorski projekt, hamburg jako wyciagany caly panel, tak aby nie ruszać gąbki w akwa przy obsłudze...

Kupiełm se 240 litrów i pewnie coś zbuduję na hamburgu :)

No ja wczoraj w nocy dodałem klasycznego hamburgera do zbiornika 375l. Na razie chodzi równolegle z kubełkiem i zobaczymy co będzie jak dojrzeje.

Zrobiony jak najprymitywniej, zero bajerów.

Tak na marginesie - jak tylko zaczniesz się bawić w bajery i wyciągane panele to pomalutku hamburger idzie na bok, a zaczyna się z tego robić kubełek wsadzony do akwarium.

Mam zamwiony 500l i 200l - obydwa zamierzam postawi tylko na hamburgerze - klasyka, minimum techniki.

500l będzie na Malawi, 200 dla córki na towarzyskie z roślinkami.

Zobaczymy co z tego wyjdzie i jak coś fajnego to oczywiście opiszę na forum.

Teoretycznie powinien być praktycznie bezobsługowy przez conajmniej rok czy dwa.

Znany jest przypadek gdzie działał sobie 11 lat bez żadnych wymian i prania gabki - tylko podmiany wody.