aarset Opublikowano 1 Października 2015 #31 Opublikowano 1 Października 2015 e Klasyka. Miałem też okazję widzieć Ngarae, ale wydaje mi się, że przy "mroczności" mojego zbiornika jednak by się zgubiły. Natomiast dlaczego o nich pomyślałem? Bo przy wszystkich zaletach acei nie rosną do takich rozmiarów jak właśnie klasyki Zapewne p.a. urosną nieco większe od pozostałych dwóch gatunków. No to mógłbyś się zdziwić. U mnie Ngary są większe i masywniejsze od "klasyków". Powodzenia.
Post_Mortem Opublikowano 1 Października 2015 #32 Opublikowano 1 Października 2015 No to mógłbyś się zdziwić. U mnie Ngary są większe i masywniejsze od "klasyków". Powodzenia. To wszystko zapewne dzięki wodzie do podmianek, tak starannie za każdym razem przez Ciebie przygotowywanej ;-) Przyznam szczerze, że ja nie za bardzo rozumiem wypowiedź Kolegi juppi w kontekście "klasyków" bo nie wynika z niej jednoznacznie, że pisząc o klasykach ma na myśli P. acei Luwala ;-)
juppi Opublikowano 5 Października 2015 Autor #33 Opublikowano 5 Października 2015 Przyznam szczerze, że ja nie za bardzo rozumiem wypowiedź Kolegi juppi w kontekście "klasyków" bo nie wynika z niej jednoznacznie, że pisząc o klasykach ma na myśli P. acei Luwala ;-) Tak. Chodziło mi o Pseudotropheus Acei Luwala. Chociaż taka mała zagadka: zdaje się, że u Malawiana na stronie tej oto: http://www.malawian.pl/oferta-z-importu/slowacja/malawi-odow-slowacja są wyróżnione "acei" oraz "acei luwala". )
eljot Opublikowano 5 Października 2015 #34 Opublikowano 5 Października 2015 Bo najczęściej spotykaną odmianą do tej pory były Pseudotropheus 'acei Msuli' i to one były potocznie nazywane klasykami .
juppi Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor #35 Opublikowano 19 Lutego 2019 Dzień doberek :)) Pozwolę sobie odświeżyć starocia :)) Ale powiem Wam coś: 3,5 roku zajęło mi dojrzenie do non-mbuny. :)) Od 4 dni w akwarium pływają maluchy: - mdoki x10, yellow x12 i aulonocara lwanda hai reef 2+4 Pozdrawiam wszystkich! :)) 1
Falcowski Opublikowano 19 Lutego 2019 #36 Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) Witam w gronie non-mbuna Mdoki już pływają jak łososie pod prąd falownika? U mnie uwielbiają to robić. Fajny ten trzeci wybór. Edytowane 19 Lutego 2019 przez Falcowski 1
juppi Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor #37 Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) Większą frajdę mają z przekopywania piasku :)) Ale może dlatego, że falownik bardziej nastawiony na łamanie tafli a maluchy mają wyraźny kłopot z podplywaniem tak wysoko. A powyżej samczyk lwanda 6-7 cm w towarzystwie pozostałych maluchów Edytowane 19 Lutego 2019 przez juppi Literówka 1
juppi Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor #38 Opublikowano 19 Lutego 2019 Godzinę temu, Falcowski napisał: Witam w gronie non-mbuna Fajny ten trzeci wybór. Dzięki Zimbabwe Rock też mi przez myśl przechodziły O mały włos a mielibyśmy identyczną obsadę :)) 1
Rekomendowane odpowiedzi