Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieki za rady. Przekazalam Rene. Teraz mysli... Te "zebry" (Labidochromis zebroides) jednak mu sie tez podobaly i w zwiazku z tym zapytuje, czy gdyby to rzeczywiscie byly Labidochromis zebroides, to czy by pasowaly do jednookiego perlmutta i yellonkow? Tal aby miec wybor przy podejmowaniu decyzji.

Dzis krotko i szybko, bo jestem polzywa po pracy i robocie w domu a jutro znow wstawac 6:30 :?

Pozdrowienia z Berlina,

Ania

Opublikowano

To niestety nie jest już takie jednoznaczne, gdyz niejednoznacznie specjaliści wypowiadają się o diecie zebroidesa. Niektórzy twierdzą że jest roślinożerny inni ze mięsożerny. Przynajmniej jedna osoba którą znam hodowała je z mięsożernymi rybkami i to przez sporo czasu więc pewno prawda stoi po środku ;). Ja bym zryzykował.

Opublikowano

Ok, moj perlmutt jest w zasadzie wszystkozerny (uwielbia larwy na rowni ze spirulina), wiec pod wzgledem diety pewnie sie dogadaja. Ale czy Labidochromis zebroides nie bedzie mi zwalczal perlmutta? JAk tam u pasiastego z poziomem agresji? :twisted::wink:

Opublikowano

Myślę ze nie ale moje zdanie o zebroidesach jako łagodnych pysiach zweryfikował ostatnio kolega Wejde, u niego nie były one łagodne. Z tym jednak musisz się liczyć ryba rybie nie równa więc co byś nie kupiła to mogą nastąpić niespodzianki. Zebroides jest jednak co najwyżej średnioagresywny a więc do przełknięcia.

Opublikowano

Dzieki. Mysle, ze na ostateczna decyzje o zakupie (zebroides versus socolofi versus to trzecie, mam chwilowy black out) bedzie mialo zaopatrzenie berlinskich sklepow. Jedno jest pewne - yellonkow maja tu pod dostatkiem :wink:

Pozdrawiam znad Szprewy,

Ania