Fikus Opublikowano 15 Lipca 2015 #1 Opublikowano 15 Lipca 2015 Witam po zalaniu akwarium po 3tygodniach pojawił się biały nalot na szybach takie jakby białe kropki, maleńkie skupiska białego nalotu. Proszę o radę co to może być i jak to zwalczyć? Z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam
eljot Opublikowano 15 Lipca 2015 #2 Opublikowano 15 Lipca 2015 Pierwsze kolonie bakterii/glonów, zwalczanie mechaniczne, szyby czy chcesz czy nie co jakiś czas trzeba czyścić . 1
Fikus Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor #3 Opublikowano 15 Lipca 2015 Bardzo dziękuje za odpowiedź jeszcze pytanie czy używanie czyścika magnetycznego nie rysuje szyb?
eljot Opublikowano 15 Lipca 2015 #4 Opublikowano 15 Lipca 2015 Jak między szybę a czyści dostanie się ziarenko piasku to porysuje.
Guban88 Opublikowano 15 Lipca 2015 #5 Opublikowano 15 Lipca 2015 Kolega zadał pytanie czy nie rysuje szyb. Więc wtrąciłem w wątek czyścik który wg producenta jak i opinii na sklepie tego nie robi. Sam teraz zajarzyłem że link z innego forum już poprawka. Cena może zabijać ale warto pewnie jak ktoś zakłada nowe akwa. http://erybka.pl/product-pol-8964-Tunze-0220-015-Care-Magnet-Long.html [300] Malawi
eljot Opublikowano 16 Lipca 2015 #6 Opublikowano 16 Lipca 2015 Guban o co chodzi z tym postem? Doprecyzuj albo poleci. -------------------------- Teraz po edycji jest ok, przed link był do chłopa ze szczupakiem
Guban88 Opublikowano 16 Lipca 2015 #7 Opublikowano 16 Lipca 2015 Takie małe OT i koniec Wiem wiem dopiero sam się skapłem dziś też po twoim poście. Siedziałem i często siedzę i na tym i na tym i tak jakoś się wkleiło hehe [300] Malawi
Rekomendowane odpowiedzi