Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyjechał szarlatan z Ameryki

469c5ad0ce084229med.jpg

Oczywiście działam metodą radzieckiej astronautyki czyli jak jest na orbicie to agencja TASS podaje że wystartował.

Koledzy jak ja pojmuję biologię i chemię wody w baniakach Malawi i Tanga to wyszedł taki chicior że kopara opada.

Ten szarlatan z Ameryki na prawdę potrafi zaczarować naszą akwarystykę.

Ponieważ wychodzi na to że każdy nowy a przy okazji i każdy stary wyjadacz malawijski razem z akwarium powinien kupić Kordon Amquel Plus 118ml za naście złotych i stale trzymać pod ręką.

Wtedy nie straszne mu żadne problemy w hodowli poza zapasieniem ryb na śmierć i choróbskami.

Jak obowiązkowa apteczka w samochodzie tak Amquel w Malawi - każdy powinien mieć.

A dlaczego - no bo:

- pozwala nie czekać z wpuszczaniem ryb aż dojrzeje baniak - możesz wpuścić ryby do surowiaka tuż po ustawieniu parametrów wody bez żadnych tragicznych konsekwencji .

- Nie straszna ci chloramina i inne syfy w wodzie kranowej

- Nie musisz stosować żadnych żywic, bloków absorbera ani biopolimerów

- Nie musisz podmieniać wody wcale albo wtedy kiedy uznasz to za stosowne bo nie masz NO3.

- Nie musisz latać po wodę ani po piasek do zoologa.

Co kończy ten temat - reszta w co najmniej kilku nowych.:D

-

Opublikowano

KORDON AMQUEL PLUS 118ml ___Usuwa amoniak NH3 / 4 (5319970623) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/53/19/97/06/5319970623@@AMEPARAM@@02@@AMEPARAM@@53/19/97/06@@AMEPARAM@@5319970623

u nas jest dostępny w różnych pojemnościach i cenach. Myślę ,że to jest to samo.
Opublikowano

469c5ad0ce084229med.jpg

Oczywiście działam metodą radzieckiej astronautyki czyli jak jest na orbicie to agencja TASS podaje że wystartował.

Koledzy jak ja pojmuję biologię i chemię wody w baniakach Malawi i Tanga to wyszedł taki chicior że kopara opada.

Ten szarlatan z Ameryki na prawdę potrafi zaczarować naszą akwarystykę.

Ponieważ wychodzi na to że każdy nowy a przy okazji i każdy stary wyjadacz malawijski razem z akwarium powinien kupić Kordon Amquel Plus 118ml za naście złotych i stale trzymać pod ręką.

Wtedy nie straszne mu żadne problemy w hodowli poza zapasieniem ryb na śmierć i choróbskami.

Jak obowiązkowa apteczka w samochodzie tak Amquel w Malawi - każdy powinien mieć.

A dlaczego - no bo:

- pozwala nie czekać z wpuszczaniem ryb aż dojrzeje baniak - możesz wpuścić ryby do surowiaka tuż po ustawieniu parametrów wody bez żadnych tragicznych konsekwencji .

- Nie straszna ci chloramina i inne syfy w wodzie kranowej

- Nie musisz stosować żadnych żywic, bloków absorbera ani biopolimerów

- Nie musisz podmieniać wody wcale albo wtedy kiedy uznasz to za stosowne bo nie masz NO3.

- Nie musisz latać po wodę ani po piasek do zoologa.

Co kończy ten temat - reszta w co najmniej kilku nowych.:D

-

Czy możwsz Henryku napisać coś więcej na ten temat?

Wysłane z mojego I213 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Czy możwsz Henryku napisać coś więcej na ten temat?

Wysłane z mojego I213 przy użyciu Tapatalka

Oczywiście że napiszę ale nie w tym temacie tylko w kilku nowych.

Z tym szarlatanem co przyjechał z Ameryki to nie traktujcie tego tak dosłownie.

Oczywiście że dostępny w Polsce i kupiony w akwarystyczny24 i jest w róznych opakowaniach.

Test tego Amquela trwa i jak możesz Krzysztof to się wstrzymaj z pracami nad usuwaniem NO3.

Może się okazać że wszystkie nasze wysiłki były zbędne.

Tak jak piszecie są dwa nowoczesne wielofunkcyjne uzdatniacze wody wodociągowej czyli Sera Toxivec oraz Kordon AmQuel Plus.

Badam w Malawi i Tanga ten drugi a o pierwszym nic nie będę pisał bo go nie testuję.

Czy są takie same w działaniu to wątpię.

EDIT

Może nie wszyscy wiedzą ale kolega Krzysztof ma problem wody kranowej z NO3 =40 mg/l po ostatniej poprawce urządzeń uzdatniających NO3 w kranówie 15mg/l.

Planował uruchomienie bloku na Purolite A520E. Właśnie mu biologia dojrzała i przy pH 8 ma zamiar lub już pływają ryby z odłowu.

Krzysztof wlej do swojej Tangi Kordon AmQuel Plus ( KAP) a piszę z całą odpowiedzialnością za twoje ryby - w ciemno.

Jestem w szoku i to poważnym

Krzysiu w 15min zniknęło 50% azotanów NO3 a w 6 godzin 75%

Opublikowano
od prawie 2 lat urzywam do zbijania no3 z wodociągowej kranówki sera toxivek-u mnie stale 25/30mg/l

Do testowania wybrałem Kordon AmQuel Plus ponieważ jest tańszy i dwa razy silniejszy w działaniu oraz jego opis, właściwości, działanie jest bardzo jasno i dokładnie opisane.

Pozostaje mi więc tylko potwierdzić na przykładzie biotopu Malawi czy się te z opisu producenta zgadzają.

Macie już temat w Testowni:D