MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 28 Stycznia 2016 #21 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Mma ośw.ledowe za słabe by glony były a niby kryptokoryna i anubias nadają sie do malawi bo przeżyją.....ściema i tyle:D Każde akwarium żyje swoim życiem. Niektórym udaje się jedno, niektórym drugie.
piotriola Opublikowano 28 Stycznia 2016 #22 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Mma ośw.ledowe za słabe by glony były a niby kryptokoryna i anubias nadają sie do malawi bo przeżyją.....ściema i tyle:D To nie ściema, zobacz jak rośnie w akwarium wysokości 90 cm:D
bajron1984 Opublikowano 29 Stycznia 2016 #23 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ja swoją kryptokoryne wywaliłem bo już prawie nic z niej nie zostało.....
bajron1984 Opublikowano 1 Lutego 2016 #24 Opublikowano 1 Lutego 2016 Koledzy dziś wzięło mnie na wspomnienia i przeglądałem filmik z 315L baniaka co posiadałem tam miałem pełno kryptokoryny ale obsada to mainagno i yelow i tam roślina była cała a przy tej obsadzie co teraz mam ledwo tydzień wytrzymała więc to kwestia tego co mamy:D
lanner1 Opublikowano 1 Marca 2016 #25 Opublikowano 1 Marca 2016 Też mam mainagno i yelow, a w akwarium anubias. Każdy młody pęd kwiatowy i zaczątek liścia ścięty jak główka sałaty. Podejrzewam yelow mimo, że niby mięsożerny. Maigano zbyt jeszcze młody na takie kęsy. Kryptokoryny (co najmniej niektóre) nie lubią zmian parametrów wody. Zrzucają liście, ale zaraz odbudowują i wtedy młoda "sałata" atrakcyjna dla pysków. Często tak miałem po podmianach wody.
Rekomendowane odpowiedzi