Fus Opublikowano 20 Czerwca 2015 #1 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Witam, jako że to moje pierwsze pyszczaki chciałbym dowiedzieć się czy to co jest widoczne na zdjęciu to objaw inkubacji. Największa z moich młodych samiczek Saulosi ma jakby powiększone w stosunku do innych podgardle. Zobaczyłem to dopiero dzisiaj. Po wrzuceniu pożywienia nie rzuciła się jak inne tylko czasem coś skubła jak akurat obok przepłynęło. Załączam foto. http://static.pokazywarka.pl/bigImages/5925025/15502344.jpg
Fus Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor #3 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Miło Miałem wątpliwości bo one są jeszcze dość młode, ledwo jeden samiec się wybarwił, drugi dominujący dopiero zaczyna.
Mortis Opublikowano 20 Czerwca 2015 #4 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Bez dwóch zdań, zostaniesz przybranym ojcem
timi-akwaria.pro Opublikowano 20 Czerwca 2015 #5 Opublikowano 20 Czerwca 2015 ...są jeszcze dość młode... Z tego powodu spodziewaj się, że raczej nowej młodzieży z tego nie będzie:(
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 20 Czerwca 2015 #6 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Z tego powodu spodziewaj się, że raczej nowej młodzieży z tego nie będzie:( Tego nie byłbym taki pewien. Cecha indywidualna poszczególnych ryb ( matek ) i kwestia aranżacji zbiornika. Trzymam kciuki za powodzenie.
timi-akwaria.pro Opublikowano 20 Czerwca 2015 #7 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Tego nie byłbym taki pewien. Cecha indywidualna poszczególnych ryb ( matek ) i kwestia aranżacji zbiornika. Trzymam kciuki za powodzenie. Dlatego napisałem "raczej"
maqus Opublikowano 21 Czerwca 2015 #8 Opublikowano 21 Czerwca 2015 one są jeszcze dość młode, ledwo jeden samiec się wybarwił, drugi dominujący dopiero zaczyna. A ile mają twoje rybki? Mam swoje 10 m-cy a dopiero teraz zaczyna się wybarwiać jeden samczyk no i też widać różnice w długości pomiędzy pozostałymi.
Fus Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor #9 Opublikowano 22 Czerwca 2015 W miesiącach to ciężko powiedzieć bo nie wiem ile miały zanim je kupiłem. Na oko mają tak 4-5 cm w zależności od osobnika.
MatiK Opublikowano 22 Czerwca 2015 #10 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Bez dwóch zdań, zostaniesz przybranym ojcem Niekoniecznie, może nie donosić pierwszej ikry...
Rekomendowane odpowiedzi