Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PIETACH miałeś rację tylko jak włączę avasta to program przestaje działać , żeby uruchomić program to najpierw restart kompa wyłączenie avasta i działa a jak włączę to znowu przestaje działać :confused: działa tylko trzeba w antywirusie zaznaczyć wykluczenie programu leddimmerpro ( palabras)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jest gdzieś instrukcja krok po kroku ? Ja jakoś nie ogarniam tych ustawień.Rozumiem,że są dwa sposoby ustawień,przesuwając myszką kropki lub wpisując w okienka odpowiednie wartości ? Pierwsze okno godziny,drugie minuty a w trzecim co jest ? Jak wpisujecie kolejne zmiany ?

Moje zamierzenia to włączenie o godzinie 7:00 potem wschód do 8:00 i świecenie ustalonym światłem do 22:00 i zachód do 23:00.

Opublikowano

Naprawdę nie wiem z czym możesz mieć kłopot. To jest tak proste, że nie wyobrażam siebie tego nie ogarniać. Na spokojnie... Masz zakładkę gdzie wybierasz kanał R G B Ch1 (Chyba nic nie pomyliłem -piszę z głowy). Na każdym z tych kanałów robisz osobny wykres (łącznie 4 wykresy). Wykres dla Ch1 (tu powinieneś mieć podpięte białe) ustalasz w taki sposób aby pierwsza kropka byla na samym dole (0%) i na godzinie 7.00, druga kropka na godzinę 8.00 i procent jaki Ci odpowiada przy białych, trzecia kropka na 22.00 i identycznie jak kropka o 8.00, czwarta kropka to godzina 23.00 i 0%.

Tak samo robisz na pozostałych trzech kanałach R G i B tyle, że pewnie inny procent sobie ustalasz bo może być za dużo czerwonego i zielonego. Godziny zostawiasz takie same. Gdybyś nadal nie rozumiał to pisz do mnie na Pw i podaj nr telefonu. Zadzwonię i pomogę.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Już coś zakumałem,ale nadal nie wiem co wpisuje się w trzecim okienku bo z procentami się to nie zgadza.

Opublikowano

Ja ustaliłem sobie,że na przykład 50% to 130 w ostatnim okienku a 100% to 255,łatwiej się programuje niż celując myszką w konkretny procent.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dotychczas miałem na kanale 1 czerwony 2 zielony 3 niebieski i 4 białe.Jak inaczej jeszcze można ustawić bo jak wybierzemy wszystko to świecą się wszystkie kanały ? Jeśli wybrał bym kanał RGB to wtedy tylko jeden kolor to wyboru czy każdy osobno ? Okazuje się,że jeszcze nie znam swojego sterownika.

Opublikowano

Nie pamiętam jak mam ustawione ale ja steruję każdym kolorem osobno. Musiałem robić 4 wykresy, gdzie każdy odpowiadał innemu kolorowi. W ten sposób możesz np. dać więcej niebieskiego a mniej czerwonego i zielonego. Możesz też zostawić niebieski dłużej aby w nocy mieć ładny efekt w akwarium.