Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sterowanie jest PWM. Jak podłączysz 24V i ustawisz 50% to miernik pokaże 12V, bo miernik uśrednia. Nawet jak ustawisz 1% to diody będą świeciły (tylko bardzo słabo), bo przez chwilę będzie 24V a potem 0, jak to przy PWM. Jak dajesz diody, to wystarczy rezystor, który ograniczy prąd.

Opublikowano

Do mnie dotarł sterownik i po pierwszych próbach mogę powiedzieć, że to jest to o co mi chodziło. Pozbyłem się oddzielnych ściemniaczy na taśmach led w lampie, którą buduję i zastąpiłem je podłączeniem pod odpowiednie kanały sterownika. Podłączenie jak i sterowania w oprogramowaniu banalnie proste.

Pozostaje teraz czas na testowanie, ale myślę, że będzie ok.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam zakupiłem sterownik i wyskakuje w okienku weryfikowanie wymagań aplikacji , czekam chwile i komunikat " nie można uruchomić aplikacji , skontaktuj się z dostawcą aplikacji " sterowni pobrałem ze strony i pokazało się okno ustawień , po wyłączeniu i ponownemu podłączeniu wyskakuje ten komunikat.

Opublikowano
witam zakupiłem sterownik i wyskakuje w okienku weryfikowanie wymagań aplikacji , czekam chwile i komunikat " nie można uruchomić aplikacji , skontaktuj się z dostawcą aplikacji " sterowni pobrałem ze strony i pokazało się okno ustawień , po wyłączeniu i ponownemu podłączeniu wyskakuje ten komunikat.

Sprawdź czy zainstalowałeś dobry sterownik(ważne żeby sterownik zainstalować przed podłączeniem urządzenia) bo są dwa 32 bitowe i 64 bitowe...Potem dopiero zainstaluj aplikację do programowania sterownika ....Powinno pomóc...Jeśli to nie pomoże to zerknij tu na forum Romka http://forum.palabras.pl/

Opublikowano
Sterownik 64 bitowy , jak chce uruchomić aplikacje to wyskakuje właśnie ten komunikat WERYFIKACJA wymagań splikacji? Może coś żle zrobiłem !

Jeśli chodzi o sterownik to już musisz sam sprawdzić w parametrach jaki obsługuje twój komputer...Raczej to może być coś z twojej winy,sam tak miałem i okazało się że zły sterownik zainstalowałem,potem wszystko było ok...Spróbuj wykasować wszystko i zacząć od nowa...Pamiętaj nie podłączaj urządzenia do kompa przed zainstalowaniem sterownika i aplikacji...Hmm jeśli już to nie pomoże to musisz czekać na odzew Romka.

Opublikowano

Ja miałem podobny problem na Windows 8.1 Dopiero usunięcie sterowników oraz oprogramowania i ponowna ich instalacja w odpowiedniej kolejności pozwoliła mi na uruchomienie aplikacji i połączenie jej ze sterownikiem. A i zainstalowałem Framework 4.6