Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opieranie jednak systematyki na podobieństwach w zachowaniu jest troszkę kulawe i jeśli już to ma ktoś robić to lepiej aby to byli badacze a nie akwaryści
Poczekaj jeszcze trochę a znów jakiś badacz poprzykleja etykietki w końcu coś musi się dziać :mrgreen: a ze względu na mnogość ryb w "bajorku" będzie się dziać jeszcze przez wiele lat ;).

IMHO dla mnie nie ma większej różnicy gdzie dany gatunek został przeklejony, jeśli chodzi o dobór obsady :).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Obsadzanie zbiornika rozpoczetę .... i co po pierwszych zakupach cały plan w łeb :) a to wszystko dlatego że trafiłem na piekna młodzierz Idotropheus Sprengerae "RED"

I tym sposobem pływa w tej chwili:

I. Sprengerae x10

M. Estherae RR x10

P. Demasoni x 10

Zastanawiam się nad tym stadkiem Acei to to wielkie rośnie i jakoś tak nie widze takich Karpi pływajacym w mimo wszystko w średniej długości akwa. Z drugiej strony ładne i samice i alternatywy brak...

Aj wszystko rozwalił ten rdzawy noa ale naprawde piękne :)

Opublikowano

Nie zastanawiaj się tylko bierz! 2 metrowy zbiornik będzie super dla Acei, a widok stadka tych ryb pokaże Ci, że Twoje wątpliwości były "nie na miejscu" ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj doszły do obsady

P. Saulosi x12

M. Maingano x10

Niestety musze powtórzyć zakup Demasoni z kupionych 10 szt zostało tylko 3 :(

Ryby od początku były jakies niebardzo, słabo żerowały były płochliwe aż zaczęły padać jedna po drugiej... nie wiem co było tego przyczyną tym bardziej że kondycja redów i rdzawych wrecz świetna i rosną w oczach

Teraz czas na niebieskie akcenty :)