pozner Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor #11 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Coś głosowanie się zatrzymało. Czy nikt więcej nie jest zainteresowany tym tematem? Cytuj
tom77 Opublikowano 5 Czerwca 2015 #12 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Nie odkrywam Ameryki, twierdząc że popyt jest zjawiskiem mierzalnym. Jego zbadaniu służy ten wątek. Moje subiektywne wnioski: 1/ Jestem rozczarowany nikłym zainteresowaniem zakupem czasopisma o tematyce Malawi. 2/ Rozumiem, że z różnych powodów można zgłosić brak chęci kupna. 3/ Nie rozumiem jednak totalnego olewania inicjatywy naszego Kolegi. Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 5 Czerwca 2015 #13 Opublikowano 5 Czerwca 2015 1/ Jestem rozczarowany nikłym zainteresowaniem zakupem czasopisma o tematyce Malawi. 2/ Rozumiem, że z różnych powodów można zgłosić brak chęci kupna. 3/ Nie rozumiem jednak totalnego olewania inicjatywy naszego Kolegi. ...Tomku. Zajrzyj do 5 postu w tym temacie. Bo to też może mieć znaczenie. A niestety już tak było jak tam napisałem. Jak jest to do przeskoczenia to fajnie..A jak nie to trzeba tu po prostu codziennie ten temat aktywować. Cytuj
tom77 Opublikowano 5 Czerwca 2015 #14 Opublikowano 5 Czerwca 2015 ...tylko w środę nie było postu. Ale IMHO już sam fakt, że przy ponad trzystu dziennie odwiedzających nasze forum - trzeba ważny wątek "aktywować"..........to brzmi jak "reanimować". Ale jak zastrzegłem, to moja subiektywna opinia. Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 5 Czerwca 2015 #15 Opublikowano 5 Czerwca 2015 ...z tego co widać to moim zdaniem zainteresowanie tą sprawą prawie żadne. Szkoda.... Cytuj
harisimi Opublikowano 5 Czerwca 2015 #16 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Niestety zainteresowanie jest bardzo nikłe a nie ukrywam, że ewentualnej pracy bardzo wiele. Już taniej być nie może i wydaje się, że po prostu ludzie nie potrzebują szeleszczących kartek. Nie jest to jednak zjawisko tylko w naszym KM. Korespondując z Koningsem też dowiedziałem się, że nawet ten światowiec nie wydaje z przyczyn ekonomicznych 5 edycji habitatu. Świat idzie w kierunku e-booka ... jak dla mnie niestety. Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 5 Czerwca 2015 #17 Opublikowano 5 Czerwca 2015 jak dla mnie niestety. ..podzielam tę myśl Wojtku. Ale nie uciekniemy od przyszłości:) Cytuj
pozner Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor #18 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Ale nie uciekniemy od przyszłości Oczywiście, ale jeszcze chyba nie jest tak źle z papierowymi czasopismami skoro nadal ukazują się nowe tytuły. Zresztą większość z nich ma równolegle swoje elektroniczne wydania. W wątku z poprzednią ankietą zapodałem link do strony, gdzie można umieścić elektroniczną wersję naszego czasopisma, http://www.issuu.com ale najpierw takie czasopismo musi powstać. Jak pokazuje przykład koszulek, gdzie w ankiecie wzięło udział ponad 60 osób, a zamówiło niecałe 30, w tej ankiecie powinno wziąć udział przynajmniej drugie tyle co do tej pory, a na to się nie zanosi. Miałem nadzieję, że więcej osób zainteresuje takie wydawnictwo zawierające nowe, niepublikowane na forum artykuły (przynajmniej w jakiejś części), fajne zdjęcia, plakat, a wszystko w dobrej cenie. Miałem też nadzieję, że koledzy i koleżanki dostrzegą propagatorską rolę takiego czasopisma i zamówią dodatkowe egzemplarze dla Klubu, aby w ten sposób wesprzeć jego działalność, ale najwyraźniej rozumowałem naiwnie. No cóż, ankieta jeszcze jest aktywna (nie wiem czy miesiąc to nie za długo), więc poczekajmy na jej koniec. -- dołączony post: Nowy dzień, nowa aktywacja Cytuj
pozner Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor #19 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Panowie i Panie, oddajcie swój głos w tej ankiecie, czy na tak, czy na nie. To do niczego nie zobowiązuje. Nikt nie oczekuje, że kupicie kota w worku. Jeśli będzie dostatecznie dużo osób pozytywnie zainteresowanych tym projektem, pismo będzie można stworzyć. Jeśli do tego dojdzie, będzie można przedstawić tytuły artykułów, poglądowy wygląd pisma i na tej podstawie zbierać zamówienia. Cytuj
yaro Opublikowano 9 Czerwca 2015 #20 Opublikowano 9 Czerwca 2015 a może zaczniemy z innej mańki ? napiszmy artykuły, zredagujmy je, pomyślmy nad tym co jak i ile z tego by się znalazło w czasopiśmie i zaproponujmy ludziom czy chcą mieć to w domu w formie papierowej. Dzisiaj to niestety obiecywanie totalnego kota w worku, nie wiemy co dostaniemy. Jeśli dalej odzew będzie słaby to może zaproponujemy formę czasopisma internetowego, a jak nie to, to artykuły zawsze będzie można umieścić w internecie. Tak naprawdę coraz rzadziej chce mi się zaglądać do tego postu, bo sztuczne odgrzewanie go jest już "mdłe" a podejrzewam, że ci co nie zagłosowali w ogóle tu nie zaglądają i nie czytają nic. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi