Jump to content

Pompa + cyrkulator do 500l

SmyQ

Recommended Posts

Witam!

Akwa już zamówione (200x50x50), więc czas powoli zbierać info na temat następnych potrzebnych rzeczy.

Tak jak w temacie, jaka pompę do sumpa i cyrkulator polecicie do w/w baniaka.

Czy np. Jebao DC3000 + JVP-101 dadzą radę:) ?

Dzięki i pozdrawiam

JVP jak dla mnie na pewno będzie za słaby, myślę że większość osób poleci Ci falowniki firmy Jebao z serii RW, np. RW-4, RW-8. To są następcy WP-25. Ale są dość drogie bo kosztują około 250-300zł. Więc ja bym się też zastanowił nad 2xJVP ale mocniejszymi np. 8000l/h i wyjdzie Cię to trochę ponad 100zł.

• Dziękuję 1

jeżeli chodzi o pompe jebao, to kup sobie nowszy model DCT4000 , on zastąpił DC3000 .... tylko z tego, co wiem na polskim rynku DCT dostępne są od modelu DCT6000 , ja swoją DCT4000 kupiłem tu :

http://www.shop-meeresaquaristik.de/pumps-and-pump-equipment/Jebao/Jebao-DCT-4000-ECO-incl-Controller::15369.html?XTCsid=4a9dd91krfrs3f6p3se2jmmud4

ale myślę, że do Twojego akwa DCT6000 będzie ok :)

Odradzam zakup cyrkulatora JVP 101 jest za słaby do takiego zbiornika nawet w ilości dwóch sztuk. Druga sprawa to są one sporej wielkości i kultura jak i jakość pracy w ogóle nie umywają się do jebao wp25 czy serii RW ( w tym wypadku rw8 styknęła by). Warto odłożyć parę złoty i zakupić sobie jebao wp25. Jest to falownik z zewnętrznym sterownikiem o bardzo malutkich gabarytach z bardzo dużą siłą dmuchania wart w każdym calu swoich pieniędzy.

jest niezła cena teraz na allegra za wp25 , własnie sobie kupiłem ;)

Jebao Falownik WP-25 + sterownik 20W 8000l/h FV GW (5353827885) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img01.allegroimg.pl/photos/400x300/53/53/82/78/5353827885@@AMEPARAM@@01@@AMEPARAM@@53/53/82/78@@AMEPARAM@@5353827885

Może dlatego, że tylko rok gwarancji ?

Co do pompy to może zrezygnować z Jebao i wyposażyć sump w pompę co Wilo Yonos Pico 25/1-4?

Różnica w poborze prądu jest znaczna... Może bardziej niezawodna od chińczyka, ktoś ma jakieś doświadczenia jeśli chodzi o pompy co w sumpie?

Widzę, że chyba albo mała ilość osób, albo nikt nie używa pomp c.o. w sumpie ;)

Kado na allegro są pompy Jebao DCT4000 i 6000, także nie jest źle.