Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piasek zakupiony :) Mam tylko prośbę o podpowiedź: przez co najlepiej płukać ten piasek. Sitko kuchenne i gaza chyba mają zbyt grube oczka. Jak Wy to koledzy robiliście u siebie?

Opublikowano

Ja płukałem przez sitko które posiadało oczka o średnicy 3mm. Wyłożone było pieluszką tetrową złożoną na pół. Nie miałem większych strat w piasku a pył wypłukany idealnie.

Opublikowano

Przy okazji chciałbym jeszcze zadać pytanie o obsadę do 200l (100*40*50h), czy mogłaby być taka?


cynotilapia afra red top likoma 1+4

Labidochromis caeruleus yellow 1+4

Opublikowano

No i się wziąłem. Jako otworzyłem opałowanie to sie okazało, ze piasek nie jest biały :(, no dość mocno zanieczyszczony. Podczas usuwania żwirku z akwarium moja podkładka sie uniosła do góry no i kolejny klops a raczej porażka. No wiec wszystko chyba muszę niestety zacząć od nowa. Płace fycowe za niewiedzę i nie czytanie dokładne forum. Ale pewnie jeszcze kilka razy zapłacę. Aby nie kosztem zwierzaków. Ok koniec narzekania.

Gdzie kupić biały piasek o dobrej gramaturze? No i czy jak wyjąłem kamienie i spuściłem wodę to rozumiem, ze start od zera. Czy jak napełnienie akwarium nowa woda z domieszka pozostałej wody, ok 6 l, to jak wleje uzdatniacz to czy szlak tr....moje bakterie w filtrach?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.