Fr3d Opublikowano 14 Kwietnia 2015 #1 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witam od jakiegos tygodnia zauważylem ze na lustrze wody patrzać od dołu jest dziwny nalot, zbiornik starował jakies 3 tyg temu, mam pokrywe wiec wątpie zeby byl to kurz.
eljot Opublikowano 14 Kwietnia 2015 #2 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Poszukaj pod hasłem "film bakteryjny". 1
Krzysiek_ci Opublikowano 14 Kwietnia 2015 #3 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Ja uzywam AZOO 11in1 SUPER BIO-BACTERIA Na 200l przy podmianie daje 3 nakretki i po 3 tygodniach mialem juz spokoj Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
JemioloSeba Opublikowano 14 Kwietnia 2015 #4 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Tak jak napisał Eliot to na 99% jest film bakteryjny. Nic niepokojącego a wręcz normalne zjawisko w dojrzałym akwarium. Najlepiej rozbijać go poprzez ustawienie wylotu filtra w kierunku tafli (aby delikatnie poruszała się i tym samym napowietrzała wodę) lub zakupić urządzenie o nazwie skimmer (tu najlepszy chyba Eheim 350) i już nigdy więcej nie martwić się o powierzchnię wody 1
Rekomendowane odpowiedzi