Fr3d Opublikowano 5 Kwietnia 2015 #1 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam, mam na imie Dominik chciałem przedstawić wam moje akwarium jeszcze bez obsady (dojrzewa), docelowo ma w nim pływac 1+5 p. saulosi Filtr hw302 w zestawie dostałem zeolit,ceramike i bio wklad(brązowe kulki unosząc sie na wodzie) w jakiej kolejnosci dać wkłady? filtr ma pełnić funkcje mechanika i biologa. Oświetleni:3x moduł LED o wysokiej jasności, HAGEN AQUA GLO T8, DIVERSA NATURAL T8 Woda jest jeszcze troche mętna, mam nadzieje ze za kilka dni sie wyklaruje. Zastanawiam sie czy nie odłączyć deszczownicy i nie dac zwykłej końcówki. Jak wam sie podoba aranżacja, mam nadzieje ze po wpuszczeniu pysie oszczedzą anubiasy
stan Opublikowano 5 Kwietnia 2015 #2 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witaj na naszym forum ! Jezeli chodzi o szkiełko to nawet fajnie się prezentuje z tymi anubiasami ;-) , a czy oszczędza go cichlids to pokaże czas. Deszczownicy odłącz i daj zwykłą końcówkę, będzie lepiej mieszac wodą.
mariuszes Opublikowano 5 Kwietnia 2015 #3 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Hehe pozdrawiam kolegę. Szkiełko chyba znajome cieszy ze dobrze trafiło.
spiochu Opublikowano 6 Kwietnia 2015 #4 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Fajnie. Przepraszam, nie mogę nie zapytać. Mam nadzieję, że kamienie nie leżą na piasku. Wysłane z telefonu
Fr3d Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor #5 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Spokojnie pod piaskiem znajuduje się podkład pod panele
Fr3d Opublikowano 9 Maja 2015 Autor #6 Opublikowano 9 Maja 2015 Mała aktualizacja:) Dokupilem jvp 100 oraz prefiltr hw 602 kubełek zasypałem bioceramiką, zmieniłem aranż wywaliłem połowę kamieni bo strasznie duzo syfu sie zbieralo, po podłączeniu falownika i usunieciu kamieni dno czyściutkie No i ryby wpuszczone, harem 1-4 saulosi
timi-akwaria.pro Opublikowano 9 Maja 2015 #7 Opublikowano 9 Maja 2015 No i całkiem git:) Mniej więcej za pół roku już będziesz miał większe Wiem to z własnego doświadczenia.
MatiK Opublikowano 10 Maja 2015 #8 Opublikowano 10 Maja 2015 Po zmianie rzeczywiście trochę lepiej miło się patrzy, powodzenia.
luk5007 Opublikowano 10 Maja 2015 #9 Opublikowano 10 Maja 2015 Witam, kolego na ten prefiltr hw602 to proponuję uważać, nie zbierał on pozytywnych opinii wśród użytkowników. Monitoruj na bieżąco bo o ile dobrze pamiętam to potrafił on często przeciekać. Powodzenia w hodowli pysków. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi