Lax2 Opublikowano 31 Marca 2015 #1 Opublikowano 31 Marca 2015 Witam. Mam pytanie odnośnie karmiania mojego dimidiochromisa rybim mięsem. Jakiego rodzaju mogą to być ryby ? Słodko wodne np. Tilapia czy morskie też mogą być? Dziękuję
stan Opublikowano 1 Kwietnia 2015 #2 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Nie będzie miało to większego znaczenia jakie podasz mięso. Osobiście karmię soje predatory małżami , krewetkami. Za krótki czas będą dodatkowo szły różnego rodzaju robale i ryby z czystej piaskarni ( musi tylko narybek wiosenny podrosnąć ;-) ). Plus do tego granulat NLS ale traktuję go raczej jako dodatek niż pokarm podstawowy.
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 1 Kwietnia 2015 #3 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ja bardziej ufałem rybom morskim - dodatkowo podawałem - z umiarem - oczyszczone dżdżownice kalifornijskie ( można kupić w internecie i prowadzić własną hodowlę w skrzynce plastikowej ).
Lax2 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor #4 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Dziękuję panowie. Znalazłem kilka niejasnych artykułów na ten temat i wolałem się upewnic. Mój predator już dostał porcję rybki i cieszy mnie to ze był szybszy od szaranczy mbuma W takim razie bede wprowadzał najróżniejsze białko w jego menu. Wprawdzie prowadzę mała hodowle gupików , ale muszą nabrać masy.
crav Opublikowano 1 Kwietnia 2015 #5 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 daje rybą krewetki, małże, gammarusa, stynke...
Rekomendowane odpowiedzi