Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam blisko i miałem jechac obejrzeć , ale mi się przychorowało i na razie nie mam jak :/ ... ciekawi mnie jak ta rybka zachowuje się w akwa , jak z jej terytorializmem, bo widziałem tylko filmiki z Malawii i nie wygląda to najlepiej , bo gania wszystko , co się zbliży .... ma ktos jakiś link do filmu z akwa ?..... Fajna rybcia , bo nieduża , żywiołowa i z ładnymi samicami :)

Opublikowano

Przerzucone przez tłumacza Google

Konserwacji akwarium

2 chris podzielić się z nami swoim doświadczeniem z tym Mbuna.

Utrzymujemy trio tej małej Mbuna przez około 3 miesiące.

Są one przechowywane w zbiorniku 360 litrów (120 * 50 * 60) z Pseudotropheus zebra długi chesese miednicy (1-2), (2-4 Maylandia estherae) Pseudotropheus demasoni (1-1).

Filtracji powstał aż do ostatnich dni, zewnętrznej pompy 750 l / h.

We dodały pompa obiegowa 1000 l / h. Rzeczywiście, ryby tacy często ukrytych i czytaliśmy na forum, ryby były mniej nieśmiały, gdy nie był dobry ruch wody.

Mężczyźni i kobiety są 8 cm.

Samiec ma niemal czarny kolor z granatowymi refleksami na tylnej połowy jego ciała. Kontury płetw jest biały i zwiększa jasność kolorów.

Kobiet ma tendencję do kolor beżowy. Płetwy są prawie całkowicie czarny z granatowymi refleksami (tylko piersiowe są całkowicie przezroczyste). Ich plan jest opalizujący biały granicy. Dominująca samica ma niebieskie podkreśla długoterminową violacet wśród innych kobiet pielęgnic. To jest najpiękniejsze ryby niskie zasilanie, dość nieśmiała na początku, szybko znalazł swoje miejsce i egzekwowane.

W rzeczywistości, nawet jeśli jest to dalekie od bycia mordercą, lubi wybrać jaskini w akwarium i spędza czas nękanie kogoś przechodzącego w swojej dziedzinie. Generalnie, jest to ograniczone do biegu po sygnalizacji czasem gryzie w żeberek.

Jeśli jest się z nim (w domu), aby starać się zdominować tacę, on wie jak zapomnieć i ignorować najsilniejsze ryby, że (w naszym przypadku, mężczyzna i mężczyzna estherae ZLP). Jest nałogowym górnik i dlatego zadba, aby ułożyć kamienie tak, że nie będzie się do niego w swoich prac ziemnych operacji.

Dominująca samica spędza czas nękanie jego kolega (ale bez zadawania zbyt wielkie szkody), musimy upewnić się, że jest mnóstwo schronienia, jeśli chcemy uniknąć przykrych niespodzianek. Jest nieco bardziej zjadliwy niż zdominowany. To odbywa się zwykle w pobliżu naszego widzenia wystrój (ona szybko dołączył do nagłych ruchów z naszej strony) i dalej jak samic innych gatunków ryb, aby umieścić je z oczu. Do dzisiaj, ona zawsze odmawiał zaloty mężczyzn parady na miesiąc bez przerwy.

Kobiet dominuje, ze swej strony, szybko oddał do zaliczek samca zachował swoje pierwsze tarło prawie miesiąca.

Odzyskaliśmy piętnaście smażyć ten pierwszy reprodukcji. Są to beżowy, typowe wydłużony kształt Melanochromis z czarnej linii poziomej w pierwszej trzeciej części płetwy grzbietowej (ostre promienie).

Mamy mało informacji, aby dać Ci na nich, ponieważ są tam tylko na kilka dni. Są karmione Microverse, nauplii Artemia i proszkiem do smażenia. Są one utrzymane w Maylandia estherae i pyszczak rdzawy i mimo, że przybył ostatni w zasobniku (są one również najmniejsze), nie wydaje się być ani zaatakowana, ani agresywny wobec inne współlokatorów akwarium.

Podsumowując, uważamy, że jest ładny, mały mbuna raczej lepiej jest zachować mieszając z ryb w swojej klasie, a nie z HAPLOS lub spokojnymi rybami.

Opublikowano

Demasoni, no ja wiem, że jest tłumacz google ;) bardziej chodziło mi o komfortowe przeczytanie czegoś, co jest składne, niż zastanawianie się nad sensem zdania ;)