Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Jeśli pozwolicie dokleję się do tego wątku ze swoimi dylematami.

Zakładam moje pierwsze Malawi. Akwarium to profil 240l. Proszę poradzcie jakie rybki powinny się w nim zadomowić. Nie chciałbym narozrabiać. Chdzi mi o ryby, które ładnie uzupełniałyby się kolorystycznie i w miarę łatwe w hodowli. Wcześniej miałem muszlowce z Tanganiki i nie był to trafiony wybór.

Wydzieliłem Ci Grzesiu twój własny temat o obsadzie.

Stan

Opublikowano

No i fajne zestawienie. Tylko może zastanów się nad Saulosi zwykłym, samce są naprawdę piękne, natomiast samice to takie cytrynki. Ja ostatnio zakochałem się w Cynotilapia Hara Gallireya Reef. Samiec biały, a samica niebieska. Myślę, że jednak odcienie niebieskiego między samicą Hary i samcem Saulosi będą znaczące więc niebieskiego nie będzie za dużo. Kup po 8 szt z każdego gatunku by później stworzyć harem. Moja propozycja to Saulosi i Rdzawy 2/4 a Hary 1/3. Dieta 50/50 lub 60/40 na korzyść pokarmu roślinnego.

Taka to moja propozycja

• Dziękuję 1
Opublikowano

Wydaje mi się, że samiec Cynotilapia sp. hara Gallireya Reef nie jest biały tylko jasnoniebieski. Czy pasuje połączenie tej ryby z Labidochromis caeruleus w akwa 325L ?

Opublikowano

Może nie jest śnieżnobiały ale chyba i nie jasnoniebieski. U mnie młody czterocentymetrowy jest biały ale jak to bywa u pyszczaków może jeszcze kolorku nabrać. Głównie na fotach i filmach bazuję jeśli chodzi o Harę bo moje jeszcze za młode by coś więcej powiedzieć.

Opublikowano
Pasuje

Wysłane przy użyciu Tapatalka.

O, to super. Dziękuję. Sam jestem w trakcie urządzania akwarium i cały czas zastanawiam się, jaką obsadę zapodać. A faktem jest, że Cynotilapia sp. hara Gallireya Reef to przepiękna ryba.