Neosternik Opublikowano 6 Marca 2015 #1 Opublikowano 6 Marca 2015 Witajcie. Potrzebuje waszej pomocy w doborze obsady do zbiornika w takim klimacie. Z gatunków jakie kolorystycznie według mojego uznania pasowały by tego rodzaju wystroju zbiornika to: 1) Labidochromis Hong Super Red 2) Pseudotropheus elongatus Chewere 3) Pseudotropheus neon spot 4) Pseudotropheus demasoni Bardzo bym prosił o podpowiedzi który gatunek nie pasuje, miło widziane propozycje innych gatunków. Dziękuję i pozdrawiam.
endriu0 Opublikowano 6 Marca 2015 #2 Opublikowano 6 Marca 2015 Sorry za OT, ale myślałem że to solniczka
Neosternik Opublikowano 6 Marca 2015 Autor #3 Opublikowano 6 Marca 2015 A podobno o gustach urządzania akwarium się nie dyskutuje. Rozumiem że OT w słowach uznania☺
eljot Opublikowano 6 Marca 2015 #4 Opublikowano 6 Marca 2015 W 240 litrach celuj w 3 gatunki. Obsada wybrana przez ciebie będzie niebiesko - szara, z jednym akcentem "czerwieni" . Przemyśl: Tropheops spec. 'Chilumba' Pseudotropheus spec. 'daktari' Melanochromis interruptus Jak już idziemy w zieloną stronę
wojtas1500 Opublikowano 6 Marca 2015 #5 Opublikowano 6 Marca 2015 Do saulosi hongi super red i neon spota możesz wrzucic
Neosternik Opublikowano 7 Marca 2015 Autor #6 Opublikowano 7 Marca 2015 Obsada wybrana przez ciebie będzie niebiesko - szara, z jednym akcetem czerwieni 1) Labidochromis Hongi Super Red -czerwony 2) Pseudotropheus elongatus Chewere-ciemno granatowy ,samice szare. 3) Pseudotropheus neon spot-prawie czarny, samice nie wiem 4) Pseudotropheus demasoni-granatowo-niebieski, samice tak samo jak samce. Faktycznie mało różnorodności kolorów.... choć akwarium jest bardzo jasne i ciemniejsze ubarwienie rybci ładnie kontrastuje ze skałami. Jesli chodzi o Typ 2 i 3 to tylko jeden z nich wchodzi w rachubę żeby nie było zbyt dużo ryb o ciemnym ubarwieniu tylko jeszcze nie wiem który.
eljot Opublikowano 7 Marca 2015 #7 Opublikowano 7 Marca 2015 Z tym czerwonym u hongi to bywa bardzo różnie bo to selektywna odmiana. Samice neon spot szaro-bure.
Mortis Opublikowano 7 Marca 2015 #8 Opublikowano 7 Marca 2015 Hongi raczej płetwy mają pomarańczowe, a samice są brązowe czasem się rozjaśnią i widać czarne pionowe pasy.
Neosternik Opublikowano 7 Marca 2015 Autor #9 Opublikowano 7 Marca 2015 W 240 litrach celuj w 3 gatunki. Obsada wybrana przez ciebie będzie niebiesko - szara, z jednym akcentem "czerwieni" . Przemyśl: Tropheops spec.'Chilumba' Fajna propozycja. Rozważałem jeszcze pseudotropheus acei ale dosyć duże rosną
eljot Opublikowano 7 Marca 2015 #10 Opublikowano 7 Marca 2015 Rozważałem jeszcze pseudotropheus acei ale dosyć duże rosną Odpuść sobie.
Rekomendowane odpowiedzi