Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pogubiłem się już :P mając na myśli 2 samce chodzi o odmiany fire fish i maylandi tak? A coś czerwonego z innego gatunku macie może w talii? ;)

Opublikowano

Tak,możesz mieć po dwa samce ale zdominowany zawsze będzie brzydszy...może koledzy coś podpowiedzą a ja mogę tylko odradzić red redy bo też spore rosna i osobiście widziałem bardzo agresywne samce a znajomemu dominujący samiec wybił wszystkie borleye kadango...fire fish jest ładny,nie obiera rewiru i twoje saulosi będą miały święty spokój bo maylandia i ff pływaja w toni i pewnie głowy nie będą sobie zawracać małymi saulosi.Tak nawiasem maylandia też bardzo mi śię podoba ale nie można mieć wszystkiego;)

• Dziękuję 1
Opublikowano
No tak rozumiem i przychylam się do 3 opcji :) Czyli zostanie mi tak: harem Saulosi, harem Aulonocara Mayland i do tego znajdzie się coś czerwonego?
Niestety czerwone sa tylko FF, rubin red lub większe od nich ryby nie nadające się do Twojego szkła.
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Za ff przemawiają jeszcze w miare ładne samice o łososiowym kolorze i jest szansa,że się nie skrzyżuje z maylandią.Przeciw tylko jedno to sztuczna ryba stworzona przez człowieka

-- dołączony post:

Jest jeszcze red german aulonocara i nawet widziałem te rybki ale nie wiele o nich wiem zwłaszcza zachowania i rozmiary nie są mi znane w praktyce

• Dziękuję 1
Opublikowano

Rozumiem. No nic nie upieram się na te 2 odmiany aulonacar w jednym zbiorniku. Pozostaje mi wybrać którąś choć kolory samic też mają znaczenie. Zakończyć sprawę na 2 odmianach czy ewentualnie wybrać jeszcze jedną?

Opublikowano

Super :) W jakim układzie samic i samców? W związku z tym że sklepy zoologiczne u mnie w Nowym Targu nie są pierwszej jakości polecacie jakąś hodowlę gdzie mógłbym zamówić wszystkie odmiany z opcją wysyłki?

Opublikowano

Saulosi 1+4 aulonki 2+2 i tak tylko jeden samiec z gatunku będzie rządził i wycierał...chyba Ze dwa kozaki się spotkają ale możesz zrobić redukcje i zostawić ladniejszego...z reszta na początek saulosi też bym wziął dwa samce

• Dziękuję 1
Opublikowano

Przyjąłem :P a jak wyglądała by sprawa grupy synodontis'ów w tym tank'u? Proszę również użytkownika harisimi co myśli o obsadzie zaproponowanej przez kolegę :)

Opublikowano

Saulosi bierz z Tan malu mają świetne samce z cichlidstadu. Bo w zoologu najprawdopodobniej trafisz gemele. Aulony dostaniesz i w Tanmalu i u fish magica.

• Dziękuję 1