Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ jak wszyscy wiemy nasz biotop dotknięty jest klęska urodzaju nie sposób mieć wszystkich tych pięknych i tych trochę mniej gatunków pyszczaków , a przynajmniej wszystkich na raz. Zastanawiam się jak często i czy w ogóle zmieniamy obsady naszych baniaków.

Opublikowano

Ja nie zmieniłem, i nie zamierzam... Tylko moja obsada jak i akwarium ma mniej niż pół roku :/

Opublikowano

zmienisz zmienisz :)

ja zmieniłem bo zobaczyłem nowe i piękne, no i niestety stare się zmęczyły życiem i coraz częściej odchodziły w zaświaty, miałem problem z uzupełnieniem haremów, bo do 7-8 letnich ryb, ciężko już coś dopasować.

Więcej niż co 10 lat, raczej trudno osiągnąć, bo niezbyt często u nas znajdują się tak długowieczne rybki.

Opublikowano

A ja nie mam wyjścia i będę musisł zmienić na predatorium . Z powodu nadmiernego przybytku , a odłowu niestety nie jestem w stanie przeprowadzić. W szczególności ( upierdliwe ) są red redy.

Opublikowano

Więcej niż co 10 lat, raczej trudno osiągnąć, bo niezbyt często u nas znajdują się tak długowieczne rybki.

Nie chodzilo mi o dlugowiecznosc ryb. Zawsze mozna miec nowe ale wciaz ten sam gatunek ☺

Opublikowano

zmiana pokoleniowa to też zmiana obsady, więc warto by było sprecyzować aby inni nie popełniali tego błędu co ja.