RAI3 Opublikowano 13 Lutego 2015 #1 Opublikowano 13 Lutego 2015 Ponieważ jak wszyscy wiemy nasz biotop dotknięty jest klęska urodzaju nie sposób mieć wszystkich tych pięknych i tych trochę mniej gatunków pyszczaków , a przynajmniej wszystkich na raz. Zastanawiam się jak często i czy w ogóle zmieniamy obsady naszych baniaków.
r3b Opublikowano 13 Lutego 2015 #2 Opublikowano 13 Lutego 2015 Ja nie zmieniłem, i nie zamierzam... Tylko moja obsada jak i akwarium ma mniej niż pół roku :/
yaro Opublikowano 13 Lutego 2015 #3 Opublikowano 13 Lutego 2015 zmienisz zmienisz ja zmieniłem bo zobaczyłem nowe i piękne, no i niestety stare się zmęczyły życiem i coraz częściej odchodziły w zaświaty, miałem problem z uzupełnieniem haremów, bo do 7-8 letnich ryb, ciężko już coś dopasować. Więcej niż co 10 lat, raczej trudno osiągnąć, bo niezbyt często u nas znajdują się tak długowieczne rybki.
Damian780425 Opublikowano 13 Lutego 2015 #4 Opublikowano 13 Lutego 2015 A ja nie mam wyjścia i będę musisł zmienić na predatorium . Z powodu nadmiernego przybytku , a odłowu niestety nie jestem w stanie przeprowadzić. W szczególności ( upierdliwe ) są red redy.
RAI3 Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor #5 Opublikowano 13 Lutego 2015 Więcej niż co 10 lat, raczej trudno osiągnąć, bo niezbyt często u nas znajdują się tak długowieczne rybki. Nie chodzilo mi o dlugowiecznosc ryb. Zawsze mozna miec nowe ale wciaz ten sam gatunek ☺
yaro Opublikowano 13 Lutego 2015 #6 Opublikowano 13 Lutego 2015 zmiana pokoleniowa to też zmiana obsady, więc warto by było sprecyzować aby inni nie popełniali tego błędu co ja.
pablojogi Opublikowano 13 Lutego 2015 #7 Opublikowano 13 Lutego 2015 ja przez 4 lata miałem 4 zmiany także....
Rekomendowane odpowiedzi