Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy dajecie swoim pyszczakom male gupiki i krewetki jako pokarm. Czytałem o tym już gdzies ale chciał bym sie dowiedziec conieco o tym. Osobiście tego nie stosuje a Wy???????

Opublikowano

duzym rybom "miesozernym" mozesz podawac mrozonki - stynke czy krewetki

karmienie zywym pokarmem nie jest polecane, bo latwo cos sobie do akwarium z takim pokarmem przywlec - pomijajac aspekt moralny

Opublikowano

Nie. Z oczywistych powodów. Ale to tylko i wyłącznie mój wybór. Dla urozmaicenia i to nie za często mrożona artemia lub cyklop. Bez efektów specjalnych ale i sumienie spokojne.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
a niech glupik zachoruje na np.wiciowce,co u nich popularne ? i co ? nieszczescie gotowe...

Juz bardziej balbym sie o syf z mrozonek, niz o gupiki z wlasnej hodowli..

Mimo wszytsko, jesli nie masz drapieznikow skarmianie narybkiem jest wrecz zbyteczne ..

Co do ogolnego skarmiana narybkiem/malymi rybami/zywymi chrzaszczami itp - jak najbardziej np u oscarkow, miesozernych pielegnic itp.. mbuna? odpuszczam !

Opublikowano
A jak pysie nauczą się polować na narybek gupika, to nie będzie strachu, że zabierze się też za narybek innych pyszczaków?
:lol: zabiorą sie bez względu na to czy bedziesz im dawał gupiki czy nie. Moje (a podejrzewam że i większości z nas) rzucają się na wszystko co jest nieduże i czynnie pływa