harisimi Opublikowano 2 Lutego 2015 #11 Opublikowano 2 Lutego 2015 Na pewno to nie wina samca terrorysty bo to żaden terrorysta tylko zdrowy chłop dążący do prokreacji .
Michalooo Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor #12 Opublikowano 6 Lutego 2015 Hej, po kilku dniach obserwacji, uważam że problemem było przekarmianie ryb. Od momentu kiedy zrobiłem im trzy dni głodówki, ograniczyłem dawki pokarmu, z dnia na dzień widać poprawę. Po pierwsze od tygodnia kontroluję co dzień poziom No2/No3 i No2 ani drgnie ciągle na poziomie 0,025, No3 nie znacznie wzrasta z 30 do 40, jutro podmieniam wodę więc powinno być z powrotem 30. Na dnie nie ma żadnych ton pokarmów, generalnie dno jest czyste. Zachowanie ryb też jest już inne, ponieważ dziś stając w drzwiach pokoju ryby nie schowały się wręcz podpłynęły pod szybę w oczekiwaniu na pokarm. Teraz wchodząc do pokoju chowają się a po jakiś 10 sekundach wypływają zobaczyć co się dzieje. Wydaj mi się, że problemem było przekarmiani, lub coś z pokarmem. CO wy na to ??
JemioloSeba Opublikowano 6 Lutego 2015 #13 Opublikowano 6 Lutego 2015 Raz w tygodniu rób im głodówkę i utrzymuj małe porcje pokarmu. Skoro jest poprawa to znaczy, że znalazłeś przyczynę. Pamiętaj, że głodna ryba to zdrowa ryba
eljot Opublikowano 6 Lutego 2015 #14 Opublikowano 6 Lutego 2015 uważam że problemem było przekarmianie ryb. A nie mówiłem -- dołączony post: No2 ani drgnie ciągle na poziomie 0,025, Prawdopodobnie błąd testu w granicach tolerancji, nie przejmowałbym się.
Rekomendowane odpowiedzi