Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wziąłem 45ppi za radą Stanika, jak co to mu je wyśle ;)

25 na 32 nie naciągniesz, prędzej ją rozerwiesz.Jakby było za luźno, zawsze można trochę sznurka zostawić.

Opublikowano
25 na 32 nie naciągniesz,

Naciągniesz, przynajmniej ja nałożyłem. Chociaż czy te 32mm nie będzie za luźne ? hmm sprawdzicie i tyle ;-)

S. Czekam na pierwsze opinie dot 30PPI bo sam chętnie bym zakupił jeśli będą w stanie zastąpić wkłady 100micr

Mam 45ppi i nawet po dwóch tygodniach nie zagłusza znacznie przepływu. Przecież w rzeczywistości grubość gąbki to jakieś 2cm po obwodzie reszta to pusta przestrzeń w rurce 32mm ;-)

Ba nawet na gąbke wyciachaną do jakiś 7cm średnicy mam nawinięta jedna warstwę owatoliny ;-).

Opublikowano
Przecież w rzeczywistości grubość gąbki to jakieś 2cm po obwodzie reszta to pusta przestrzeń w rurce 32mm
Zapomniałem ile musiałem ścinać swoją gąbkę...Zostało towaru ze ścinek że starczyłoby spokojnie na kolejny korpus może nawet na aqc2000 by starczyło ;). Muszę przyznać ci rację. Najważniejsza jest "wychwytywalność" gówienek. 45ppi i tak więcej przepuści wody niż 100micr co nie znaczy że nie wystarczy do porządnego oczyszczenia

Moje doświadczenie ze sznurkami nie jest długie ale zdążyłem przetestować co nie co.

-Ja swojego czasu kupiłem droższe(gruba porządna nic) elegancko zwinięte sztywne, porządny rdzeń. W tym samym zamówieniu:

-Kupiłem najtańsze jakie były cienkie, zwinięte byle jak i wyginały się jak dildo ;) no może przesadziłem :P

i co ciekawe jakość wody identyczna a tanie starczyły na dłużej przez to że że było więcej zakamarków na gówienka ;)

W związku z tym jeśli mogę Cie prosić to napisz jakie jest porównanie jakości wody: gąbek 30/45ppi do sznurków?

Opublikowano
i co ciekawe jakość wody identyczna a tanie starczyły na dłużej przez to że że było więcej zakamarków na gówienka

Dokładnie , im tańsze tym lepsze. Ba nawet jeszcze odwijałem do jakiś 2/3 sznurek żeby poprawić przepływ.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mierzyłem swoja samoróbkę i ma własnie mniej więcej koło 25.. nie za luźno to masz ? i po prostu za mało gąbki ?