Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 na 32 nie naciągniesz,

Naciągniesz, przynajmniej ja nałożyłem. Chociaż czy te 32mm nie będzie za luźne ? hmm sprawdzicie i tyle ;-)

S. Czekam na pierwsze opinie dot 30PPI bo sam chętnie bym zakupił jeśli będą w stanie zastąpić wkłady 100micr

Mam 45ppi i nawet po dwóch tygodniach nie zagłusza znacznie przepływu. Przecież w rzeczywistości grubość gąbki to jakieś 2cm po obwodzie reszta to pusta przestrzeń w rurce 32mm ;-)

Ba nawet na gąbke wyciachaną do jakiś 7cm średnicy mam nawinięta jedna warstwę owatoliny ;-).

Opublikowano
Przecież w rzeczywistości grubość gąbki to jakieś 2cm po obwodzie reszta to pusta przestrzeń w rurce 32mm
Zapomniałem ile musiałem ścinać swoją gąbkę...Zostało towaru ze ścinek że starczyłoby spokojnie na kolejny korpus może nawet na aqc2000 by starczyło ;). Muszę przyznać ci rację. Najważniejsza jest "wychwytywalność" gówienek. 45ppi i tak więcej przepuści wody niż 100micr co nie znaczy że nie wystarczy do porządnego oczyszczenia

Moje doświadczenie ze sznurkami nie jest długie ale zdążyłem przetestować co nie co.

-Ja swojego czasu kupiłem droższe(gruba porządna nic) elegancko zwinięte sztywne, porządny rdzeń. W tym samym zamówieniu:

-Kupiłem najtańsze jakie były cienkie, zwinięte byle jak i wyginały się jak dildo ;) no może przesadziłem :P

i co ciekawe jakość wody identyczna a tanie starczyły na dłużej przez to że że było więcej zakamarków na gówienka ;)

W związku z tym jeśli mogę Cie prosić to napisz jakie jest porównanie jakości wody: gąbek 30/45ppi do sznurków?

Opublikowano
i co ciekawe jakość wody identyczna a tanie starczyły na dłużej przez to że że było więcej zakamarków na gówienka

Dokładnie , im tańsze tym lepsze. Ba nawet jeszcze odwijałem do jakiś 2/3 sznurek żeby poprawić przepływ.

• 3 tygodnie później...