AbhorPL Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor #11 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Woda gorąca też nie wiele tu zdziałała jest opcja myjką ciśnieniową ale pewnie dziury wypadną więc odpada:mad:
Andrzej Głuszyca Opublikowano 17 Stycznia 2015 #12 Opublikowano 17 Stycznia 2015 ...możesz namoczyć wacikiem namoczonym w occie.Tez pomoże!
AbhorPL Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor #13 Opublikowano 17 Stycznia 2015 :mad: :mad: :mad: !!!! -- dołączony post: Ocet przetestowany do BANI!!!! -- dołączony post: Chyba odpuszczę wymyję ile się da i wsadzę i tak, robię restart zbiornika więc kupie środek do w zoologu do odkażania zbiorników i osprzętu. Może te cholery ustąpią same glonojady małe załatwią sprawę z góry piszę że to nie Malawi tylko pielęgnice amerykańskie żeby nie było że glonojady w Malawce -- dołączony post: Ale temat otwarty może ktoś coś wymyśli naprawdę skutecznego bo ACE wygląda obiecująco ale go nie posiadam w domu
Bonio61 Opublikowano 17 Stycznia 2015 #14 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Może sprubować zakupić easy carbo .Na mokre tło ropylić czy rozprowadzić gąbką pozostawkć na kilka minut powinno zejść .Easy carbo to węgiel w płynie wiec jeślj źle wypłuczesz nic nie powinno się stać Pozdrawiam
DonPempollo Opublikowano 17 Stycznia 2015 #15 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Nie wiem jaki masz rodzaj tła bo do teraz nie napisałeś. Ale mi z włókna szklanego za nic nie chciały zejść zielone glony. A próbowałem ostrą chemią ,szczotką, rozpuszczalnikami organicznymi, wrzątkiem kończąc na myjce ciśnieniowej z micro proszkiem ;D zeszło jakies 40% to jest walka z wiatrakami jak ktoś znajdzie na to sposób to powinien dostać akwarystycznego nobla. PS nie polecam tła z włókien szklanych malować farbą akrylową !
suricade Opublikowano 17 Stycznia 2015 #16 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Można jeszcze spróbować wodą utlenioną, dezynfekcja niewielka ale może usunąć glon z zakamarków. Jest w 100 % bezpieczna i zwykle jest w domu.
AbhorPL Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor #17 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Wyczyściłem ile się dało i zatopiłem efekt spoko nawet nie ma tragedii
Rekomendowane odpowiedzi