AbhorPL Opublikowano 17 Stycznia 2015 #1 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Witam! Panowie i Panie kupiłem tło i teraz pytanko jak pozbyć się zielonego przebarwienia oraz glonów z tła, tło jest imitacją skały więc jest wiele wypukłości
Krzysiek_ci Opublikowano 17 Stycznia 2015 #2 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Wczesniej czy pozniej i tak porosnie glonami. Ja bym tak zostawil, bo jak zaczniesz szorowac to zniszczysz fakture Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
AbhorPL Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor #3 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Nie wiem czy porośnie bo u mnie to praktycznie nie ma glonów nie mam z tym problemów a tło nie za fajnie wygląda:mad: -- dołączony post: A i jeszcze jedno czym zdezynfekować bo pieron wie ile to leżało po za akwarium?
suricade Opublikowano 17 Stycznia 2015 #4 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Glony i dezynfekcję załatwisz np. ACE lub podobnym środkiem z podchlorynem, np. żelem do wc. Musisz jednak najpierw zrobić próbę na mało widocznym fragmencie- może odbarwiać. Uważaj też na ubranie. Po całej operacji dokładnie wypłukać wodą.
AbhorPL Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor #5 Opublikowano 17 Stycznia 2015 OK Zaraz sprawdzę a może być środek na bazie chloru bo mam taki do usuwania pleśni w łazienkach???
suricade Opublikowano 17 Stycznia 2015 #6 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Sprawdź skład. Jeżeli są "środki grzybobójcze " to raczej odpuść, zapachowe też nie są pożądane.
MatiK Opublikowano 17 Stycznia 2015 #7 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Nie dezynfekuj niczym bo potem tej chemii nie dopłuczesz i wsadzisz do akwarium, moim zdaniem wystarczy jak potraktujesz to gąbką, czy jakąś szczotką i gorącą wodą...
Andrzej Głuszyca Opublikowano 17 Stycznia 2015 #8 Opublikowano 17 Stycznia 2015 ...możesz użyć chloraminy firmy Tropical lub nadmanganian potasu ( tzw. kalia). A zielone przebarwienia po namoczeniu w tym co Ci napisałem wyczyść szczotką do rąk. -- dołączony post: czy jakąś szczotką i gorącą wodą... ..jeżeli jest to tło plastikowe to może się zdeformować w zbyt gorącej wodzie.
AbhorPL Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor #9 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Panowie już kurna targałem gąbką i szczoteczką do rąk i nie ruszy tego badziewia
Andrzej Głuszyca Opublikowano 17 Stycznia 2015 #10 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Panowie już kurna targałem gąbką i szczoteczką do rąk i nie ruszy tego badziewia ...najpierw namocz.
Rekomendowane odpowiedzi