patryk1235 Opublikowano 29 Grudnia 2014 #1 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witam. Przedstawiam wam swój pierwszy zbiornik malawi który założyłem 11.2014r. wymiary : 100x40x50 profil. oświetlenie: 1x30w phillps aquarelle częściowo zaklejona taśmą ogrzewanie: grzałka z termostatem 100W filitracja mechaniczna: Aqual turbo 1100, prefiltr narurowy 10' 3/4 filtracja biologiczna: JBL CrystalProfi 900 skały: czarny łupek piasek 0,5-0,8 25kg obsada: 4x Labidochromis caeruleus 4x Melanochromis Cyaneorhabdos
seemann Opublikowano 29 Grudnia 2014 #2 Opublikowano 29 Grudnia 2014 tylko pogratulować rozmachu 9 gatunków w 200l... gałęzatka do wywalenia, to drugie co wygląda jak roślina doniczkowa też. obsada do znacznej redukcji...
Edd Opublikowano 29 Grudnia 2014 #3 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zapraszamy do FAQ, oraz do galerii. Na forum znajdziesz mnóstwo przydatnych informacji które przy odrobinie chęci pomogą osiągnąć Ci sukces Na chwilę obecną tak jak wyżej, obsada do konkretnej redukcji, wystrój akwarium pozostawia też wiele do życzenia. Pamiętaj, nieprzyjemne prawdy są lepsze od przyjemnych złudzeń! Tylko nie traktuj tego jak krytykę, a dobrą radę kolego! 3mam za Ciebie kciuki )
Guban88 Opublikowano 29 Grudnia 2014 #4 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witaj. Napisz coś o sprzęcie , biologa masz jakiegoś ? Bo nie widzę wlotu i wylotu na fotach od niego , a jeśli masz to daj po przeciwnej stronie niż mechanik by woda krążyła w akwa. Przedstaw akwa do końca a o resztę pytaj w odpowiednich działach. [300] Malawi
Bezprym Opublikowano 29 Grudnia 2014 #5 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ale wystrój akwarium to rzrcz gustu i jeśli ci się podoba to tak zostaw nam nie musi się podobać.Zadbaj tylko o to by kamienie były ustawione stabilnie bo w przeciwnym wypadku może dojść do nieszczęścia.Co do obsady jak wyżej. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
patryk1235 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor #6 Opublikowano 1 Stycznia 2015 jeżeli chodzi o "roślinę doniczkową" jest to anubias gigantea ale niestety będę musiał go przenieść do innego akwa bo jeżeli wypuści nowy listek od razu jest zjedzony przez yellowa ;D obsada wiem ze spora ale podoba mi się tak jak jest. Skały są posadzone stabilnie nic się nie zawala.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 1 Stycznia 2015 #7 Opublikowano 1 Stycznia 2015 ..nie jest to przemyślane akwarium a szczególnie obsada!Ryby podrosną i będą się męczyć.Ale przy odrobinie dobrej woli z Twojej strony możesz mieć fajne akwa. Weź też pod uwagę ,że przy braku odpowiedniej filtracji będziesz miał kłopoty..Nie sugeruj się też litrażem bo netto masz zdecydowanie mniej jak brutto tym bardziej ,że jest profilowane .
patryk1235 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor #8 Opublikowano 1 Stycznia 2015 może jakaś podpowiedź z waszej strony panowie jak można by tą obsadę zredukować? co do filtracji będzie dołożony niebawem zewnętrzny z niezbednymi mediami.
adam17123 Opublikowano 1 Stycznia 2015 #9 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Całkiem fajne szkiełko no wiadomo prócz ilości mieszkańców.Co do Twojego pyt. o red.to alledrogo,tablica,olx i zoologi.W takim szkiełku to 2 gat. i to bez tych bardziej zadziornych .
pablojogi Opublikowano 1 Stycznia 2015 #10 Opublikowano 1 Stycznia 2015 może być też nasza klubowa giełda, a może ktoś się zainteresuje:-)
Rekomendowane odpowiedzi