Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdjęcie z poprzedniej strony nie oddaje urody Hary. Na filmikach Sebastiana jest to lepiej pokazane. Samice prezentują kolory od ciemno fioletowego poprzez niebieskawy do białego - prawie takiego jak samce. Co do agresywności to raczej umiarkowana, ale potrafią pokazać ząbki ;)

Opublikowano

Tak, jest na stronie ale chinyankwazi będzie dostępny za około dwa miesiące bo dopiero co się wykluły. Prawdopodobnie zdecyduję się na C. Hare poczytałem o niej i wydaje mi się że będzie pasowała do mojej obsady.

Opublikowano
Nie wiem co masz na myśli jako drugi gatunek? Czy chodzi o Cynotilapie Chinyankwazi która jest dostępna u Malawiana http://www.sklep.malawian.pl/pl/ . Tak wynika ze strony sklepu

OK ale autor wątku pisał w poście na który odpowiadałem pytanie o hara. Więc zabrzmiało to dla mnie zaskakująco.

-- dołączony post:

Oczywiście, że nie (muszę bronić mojej hary ;) ) Należy wziąć pod uwagę, że to 4,5 - 5 cm narybek.

Urodę Hary oddają foty jemioloseba.

Opublikowano
Nie wiem co masz na myśli jako drugi gatunek? Czy chodzi o Cynotilapie Chinyankwazi która jest dostępna u Malawiana http://www.sklep.malawian.pl/pl/ . Tak wynika ze strony sklepu

Interesowałem się tym gatunkiem , sklep używa fotki jakiegoś angola z 2006 r . Jak dobrze się przyjrzysz to są różnice w pasach pionowych ryba z Malawiana różni się od ryby zamieszczonej na twojej fotce.

inna nazwa ; Chinyankwazi Island jumbo