Skocz do zawartości

odmiana słowa RYBA i inne trudności języka polskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Toć pisałem, że czasami piszę w widoku poziomym, dwoma kciukami, i wtedy nie patrzę na podpowiedzi. I spokojnie mogłem nauczyć słownik złej pisowni ;)

Wysłane z telefonu

Tak jak tutaj? Przed pierwszym "i" nie powinieneś postawić przecinka, a drugiego zdania nie powinieneś zaczynać od "I", lub przed dwoma "i" postawić przecinek i wtedy zdanie byłoby poprawne :) To naprawdę nie jest trudne. Tutaj nie trzeba być prymusem z języka polskiego :) Polak powinien potrafić poprawnie pisać i mówić w swoim ojczystym języku. To kwestia patriotyzmu i szacunku do Państwa, flagi, kraju i historii. Coraz mniej ludzi o tym pamięta.

Warto spojrzeć na kwestię podejścia do flagi przez żołnierzy Stanów Zjednoczonych.

YouTube

U nas w Polsce czegoś tak pięknego nie zaobserwujemy. Szkoda, bo między innymi, dzięki takiej edukacji moglibyśmy nabrać więcej szacunku do Ojczyzny.

Opublikowano

Dajmy juz spokój z tymi docinkami. Bo zdanie powinieneś zacząć od dużej litery :D;)

Nie wiem po co zaraz tak górnolotne słowa o honorze, historii i fladze i do tego przykład amerykanów. Co, u nich wszyscy piszą poprawną angielszczyzną? Nikt nie skraca sobie słów? Nie robi błędów?

Nie uważam się za orła z polskiego, jak widać robię błędy, ale się staram, czytam co napisałem. A że czasami coś pominę, nie zauważę lub po prostu nie wiem, że zrobiłem błąd bo żyję w błędzie? Najważniejsze to się starać, mieć szacunek do czytającego i jego czasu, żeby nie musiał domyślać się o co autorowi chodziło.

P.S. Nie wiem skąd ten przecinek mi się wziął przed "i" :(

Wysłane z telefonu

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.