Skocz do zawartości

odmiana słowa RYBA i inne trudności języka polskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym dzieleniem wyrazów to ja mam problem czasami, przyznaję. A i inne błędy zdarza się popełnić, szczególnie, że piszę zazwyczaj z telefonu a tu nie ma słownika. Ale staram się, staram :)

Wysłane z telefonu

Opublikowano
Z tym dzieleniem wyrazów to ja mam problem czasami, przyznaję. A i inne błędy zdarza się popełnić, szczególnie, że piszę zazwyczaj z telefonu a tu nie ma słownika. Ale staram się, staram :)

Wysłane z telefonu

Z jakiego telefonu? Android ma słownik ;)

Opublikowano

Nie polegał bym na słowniku z androida. Poza tym jak piszę w widoku poziomym dwoma kciukami to rzadko spoglądam na podpowiedzi.

A tak w ogóle pisząc słownik miałem na myśli taki, który podkreśla źle napisane słowa lub umożliwia sprawdzenie całego tekstu.

Nieważne, każde usprawiedliwienie jest dobre ;)

Wysłane z telefonu

Opublikowano

spiochu ja mam od miesiąca telefon z Androidem i pokazuje prawidłowe słowa także nie ma się co tłumaczyć w ten sposób to czyste lenistwo z Twojej strony:-)

Opublikowano
spiochu ja mam od miesiąca telefon z Androidem i pokazuje prawidłowe słowa także nie ma się co tłumaczyć w ten sposób to czyste lenistwo z Twojej strony:-)
Szkoda, że nie pokazuje znaków interpunkcyjnych. ;)
Opublikowano

Przestańcie zganiać wszystko na telefon, albo komputer :) Ludzie :) Przecież chodziliście do szkoły i znacie podstawowe zasady obowiązujące w języku polskim. Tutaj nikt nie porusza problematycznego ptaka jakim jest Gżegżółka.

Opublikowano

Autokorektę to se można ;) Właśnie przez nią muszę czasami edytować post bo wpisze nie to słowo o które mi chodziło a ja tego nie wyłapałem... Przy okazji, swypuje a nie piszę pojedynczych liter.

Ja nie zwalam winy na telefon, po prostu uważam, że lepsze narzędzie do sprawdzania pisowni mam na komputerze. Co nie zmienia faktu, że staram się pisać poprawnie jak również, że czasami walnę jakiś błąd ortograficzny. Lub postawię przecinek nie tam gdzie trzeba. W szkole nie byłem prymusem z polskiego ;)

No właśnie, gżegżółka to raczej z małej ;)

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Również pisze swypem, on ma słownik i on błędu nie po popełnia... No chyba, że go tego nauczysz :)

A dwa, żaden słownik czy autokorekta nie podkreśli błędu, który zostal został popelniony, ale nie byłby błędem w innym zdaniu ;) np rybą/rybom.

Opublikowano

Toć pisałem, że czasami piszę w widoku poziomym, dwoma kciukami, i wtedy nie patrzę na podpowiedzi. I spokojnie mogłem nauczyć słownik złej pisowni ;)

Wysłane z telefonu

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.