Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Posiadam 375L 150x50x50 cm.

Obecnie pływa w nim 9szt pseudotropheus saulosi, 7szt pseudotropheus acei, 5szt. pseudotropheus elongatus oraz 4x pseudotropheus sprengerae (które bym oddał)

Chciałbym czwarty gatunek. Myślałem o Pseudotropheus Socolofi lub pseudotropheus flavus

Czy będzie ten czwarty gatunek pasował do pozostałej mojej obsady ??

Opublikowano

Jak dla mnie Socolofi będzie zbyt podobny do Acei jeśli chodzi o odcień, z kolei Flavus jest opisywany jako bardzo agresywny więc nie wiem czy Twoje Saulosi nie miałyby z nimi problemu ze względu na swój rozmiar.

Opublikowano

maczet a czemu akurat chcesz oddać Rdzawe?

Ja jestem na etapie dojrzewania zbiornika i chciałem zrobić jednogatunkowe z rdzawymi, ale bardzo często widzę, że ludzie chcą je oddać. Możesz mi powiedzieć dlaczego Ty akurat taką decyzję podjąłeś?

Opublikowano
Jakiego to masz elongatusa ?

elongatus mphanga

-- dołączony post:

maczet a czemu akurat chcesz oddać Rdzawe?

Ja jestem na etapie dojrzewania zbiornika i chciałem zrobić jednogatunkowe z rdzawymi, ale bardzo często widzę, że ludzie chcą je oddać. Możesz mi powiedzieć dlaczego Ty akurat taką decyzję podjąłeś?

Jedynie kwestia Estetyczna. Znudziły mi się. Dodatkowo z 7 szt zostało mi 4 szt. Reszta gatunków bez ubytków. Sa jakieś słabe oraz mniejszych gabarytów od innych. Słabo wyglądają w moim akwarium