Skocz do zawartości

Pomoc przy zakładaniu akwarium.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piasek mam jasny 0,5-1,2mm.Tło prawdopodobnie czarne spienione PCV chyba,że dostane gdzieś tło strukturalne ale nie za głębokie i nie płaskie ze względu na 40cm głębokości akwarium.Zależy mi na tym by było możliwie naturalnie i żeby ryby miały jak najwięcej kryjówek. Bardzo proszę was o wskazówki.

Opublikowano

Do tego co już masz, dokup 3-4 większe głazy. Takie, żeby można ustawić pionowo i się nie przewracały lub mogłyby się stabilnie oprzeć na jakimś mniejszym kamieniu, i były wysokości 1/2 aż do 3/4 wysokości Twojego akwarium.

Opublikowano

Zobacz jak możesz linka z ofertą składu kamienia,który wcześniej podałem.Będę tam jutro.Może jakaś sugestia co mógł bym wybrać.Jakieś większe otoczaki czy może coś innego z ich oferty?

Opublikowano

Raczej idź w jeden rodzaj kamienia. Skoro gnejs Ci się spodobał to czemu nie? Chyba na tym składzie mają też większe "głazy" z gnejsu, nie tylko łupki. Spójrz na aukcję, którą wrzuciłeś do tego tematu z łupkiem drzewiastym żeby zobaczyć co można z niego wyczarować.

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Jutro spróbuje kupić z 3-4 większe bryły gnejsu.

-- dołączony post:

Byłem dzisiaj w składzie kamienia ale mieli niestety tylko takie baaaaardzo duże głazy gnejsu.

Poprosiłem panów,którzy tam pracują żeby pomogli mi rozłupać te głazy.Brali na podnośnik i z góry zrzucali ale po wielu próbach nic nie dało.:(

Muszę coś stworzyć z tego co mam.

Opublikowano

GOLUMN zastanów się czy może nie lepiej kupić po prostu inne kamienie. Te możesz wystawić na allegro i ludzie sobie kupią do kostek roślinnych (może jeszcze na tym zarobisz). Bo tak jak urządzisz, zalejesz i nie będzie Ci się potem podobać to się będziesz ostro denerwować.

Opublikowano
GOLUMN zastanów się czy może nie lepiej kupić po prostu inne kamienie.

Dobrze prawi, kup coś innego, albo po prostu gdzie indziej, jakieś wielkie pieniądze to nie są. Ja nie przemyślałem sprawy na początku, i niby mi się zbiornik podobał, ale coś mi chodziło ciągle po głowie i Ty też tak będziesz chodził i kombinował bo naoglądasz się tych fajnych zbironików tutaj i nawet nie wiesz co, ale coś nie będzie Ci pasowało... ;)