Jump to content

płochliwe pochowane pysie dziwna sytuacja!!! Hmm dziwne

Recommended Posts

Posted

Yoyoyoy

Witam jak większość z was wie jaki mam problem z moimi pysiami raz są płochliwe raz nie i tak w kółko ogólnie dziwnie przy dnie siedzą,zauważyłem taka rzecz ze gdy tylko coś przy nich robię sprzątam i tak dalej i ściągnę obudowę wszystko jest git pływają normalnie nawet jak ręce włożę nie są takie płochliwe a jak założę obudowę zaraz ich nie ma!!! Jakieś pomysły może macie :D

Posted

Mam jedna świetlówke Hagen Power-Glo zaklejona 3/4 teraz sprobuje świecic po całości zobaczymy :D A co najlepsze jak jest światł owyłaczone tez uciekaja ino jak nie ma obudowy jest git

Posted

...Darku ..z płochliwością ryb nie ma jednakowej recepty:) Tu może wiele czynników wpływać na to..Trzeba po prostu wszystkiego próbować do tego trochę cierpliwości..U mnie nigdy się nie bały , ostatnio coś się im odmieniło:) Ale pomału wraca wszystko do normy..;)

Posted
Mam jedna świetlówke Hagen Power-Glo zaklejona 3/4 teraz sprobuje świecic po całości zobaczymy :D A co najlepsze jak jest światł owyłaczone tez uciekaja ino jak nie ma obudowy jest git

jaką masz obudowę? może coś ci rzuca cień na wodę?

Posted

Obudowę standardowa, założyłem obudowę odsłoniłem światło w 100% ryb nie ma gdy juz zaczynam zakładac obudowe to uciekaja :(

-- dołączony post:

Może to był jeszcze większy błąd że odsłoniłem świetlówkę poczekam parę dni i może zakleję ja jeszcze więcej i zobaczę no muszę próbować.A może zmienić na jakaś inna??

Posted

Piszesz że przy wyłączonym świetle i założonej obudowie ryby też pochowane, więc zmiana świetlówki nic nie da. Zdejmij pokrywę i poświeć jakąś lampą (nawet biurkową) jak ryby będą zachowywać się normalnie to problemem jest ewidentnie obudowa.

Posted
Piszesz że przy wyłączonym świetle i założonej obudowie ryby też pochowane, więc zmiana świetlówki nic nie da.
Tutaj masz racje dlatego odsłoniłem cała świetlówkę żeby po całej długości świeciła ale narazie kicha:( Wiec co wcyhcodzi na to że powinienem założyc szybe i tyle :D
Posted

Najpierw spróbuj tego co proponuję. Obudowa może powodować jakieś np. wibracje które ryby stresują i dla tego są płochliwe. W mojej 240 mechanik powodował wibracje które znacznie się nasilały po założeniu obudowy ale ja miałem tam odważne ryby ;), natomiast mojej żonie strasznie to przeszkadzało :)