kosa Opublikowano 15 Listopada 2014 #1 Opublikowano 15 Listopada 2014 Witam dopiero zaczynam ze zbiornikiem 200 L i raczej przez jakis czas taki zostanie bo brak miejsca na ewentualnie większy. o osprzecie pisac nie bede to to nie najwazniejsze jedynie napisze ze mam i filtr mechabniczny wewnetrzny i biologiczny zewnetrzny kanistrowy Obsada jaka mam: pyszczaki Yelow 4szt maingano 2 szt saulosi samca plus 2 samice i po dwie auloncary calico i red rubin i pare L-ek tzn l-46, l-144, l-201 oraz l-340 Zdaje sobie sprawe ze jakies błedy popelnilem
MatiK Opublikowano 15 Listopada 2014 #2 Opublikowano 15 Listopada 2014 Popełniłeś, przede wszystkim z obsadą w tym zbiorniku powinieneś zostać na Maingano i Yellow (albo Saulosi - moim zdaniem trochę za dużo żółtego na ekipę Yellow-Saulosi), Aulonocary są zdecydowanie przeznaczone do większych zbiorników. Te "eLki" to już nie ten biotop i na tym forum raczej nikt tego nie pochwali... A filtracja też jest jak najbardziej ważna
stan Opublikowano 15 Listopada 2014 #3 Opublikowano 15 Listopada 2014 Pozbądź się tych Elek i aulon. A i saulosi coś te samce bladziutkie ale coraz trudniej porządne saulosi kupić ( efekt chowów wsobnych ) i bastardyzacji ryb, ehh. Filtracja jest bardzo ważna w tym biotopie ;-)
MatiK Opublikowano 15 Listopada 2014 #4 Opublikowano 15 Listopada 2014 A i saulosi coś te samce bladziutkie ale coraz trudniej porządne saulosi kupić ( efekt chowów wsobnych ) i bastardyzacji ryb, ehh. Te Saulosi to nie Coral przypadkiem?
stan Opublikowano 15 Listopada 2014 #5 Opublikowano 15 Listopada 2014 Nawet nie rozpatruje tego za bardzo, może i tak. Ale coral to tez mieszanka, a i może przez to właśnie tak sie posypały saulosi.
kosa Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor #6 Opublikowano 15 Listopada 2014 saoulosi to tak coral. kupowalem jako F1. wiem ze l nie pasuja ale jakos slabo widze akwarium bez glonojada a filtracja to jbl e900 oraz wewnetrzny filtr firmy hydor
Andrzej Głuszyca Opublikowano 15 Listopada 2014 #7 Opublikowano 15 Listopada 2014 ..po prostu masz akwarium z pyszczakami:)
stan Opublikowano 15 Listopada 2014 #8 Opublikowano 15 Listopada 2014 saoulosi to tak coral. kupowalem jako F1. Nie ma corali F1, ponieważ ta ryba jest ryba sztuczna stworzona przez człowieka ;-). Pewni kolejny super sprzedawca w zoologu Ci to wciskał jako F1. No ale to już idzie OT ! ogólnie przemyśl raz jeszcze obsadę ;-)
spiochu Opublikowano 15 Listopada 2014 #9 Opublikowano 15 Listopada 2014 Nie ma corali F1, ponieważ ta ryba jest ryba sztuczna stworzona przez człowieka ;-). Pewni kolejny super sprzedawca w zoologu Ci to wciskał jako F1. No ale to już idzie OT ! ogólnie przemyśl raz jeszcze obsadę ;-) Przepraszam za off-top. Czyli Tan-Mal to kolejny taki "super sprzedawca z zoologa"? Bo tam kupiłem swoje Corale jako F1... Wysłane z telefonu
stan Opublikowano 15 Listopada 2014 #10 Opublikowano 15 Listopada 2014 To już kiedyś poruszaliśmy. Kij wie czemu tam je wpisują może żeby nie bawić się dodatkowe tabele. Ta sama sytuacja jest z FF czy icebergiem. Warto było by im dać znać żeby to zmienili ;-). Kończmy to OT bo ono juz nic nie wnosi , a ja obiecuję że napisze do T-M w tej sprawie.
Rekomendowane odpowiedzi