Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dopiero zaczynam ze zbiornikiem 200 L i raczej przez jakis czas taki zostanie bo brak miejsca na ewentualnie większy.

o osprzecie pisac nie bede to to nie najwazniejsze :D jedynie napisze ze mam i filtr mechabniczny wewnetrzny i biologiczny zewnetrzny kanistrowy

Obsada jaka mam:

pyszczaki Yelow 4szt

maingano 2 szt

saulosi samca plus 2 samice

i po dwie auloncary calico i red rubin

i pare L-ek tzn l-46, l-144, l-201 oraz l-340

Zdaje sobie sprawe ze jakies błedy popelnilem

post-15469-14695719217289_thumb.jpg

post-15469-14695719231237_thumb.jpg

post-15469-14695719246064_thumb.jpg

post-15469-14695719259814_thumb.jpg

Opublikowano

Popełniłeś, przede wszystkim z obsadą ;) w tym zbiorniku powinieneś zostać na Maingano i Yellow (albo Saulosi - moim zdaniem trochę za dużo żółtego na ekipę Yellow-Saulosi), Aulonocary są zdecydowanie przeznaczone do większych zbiorników. Te "eLki" to już nie ten biotop i na tym forum raczej nikt tego nie pochwali... A filtracja też jest jak najbardziej ważna ;)

Opublikowano

Pozbądź się tych Elek i aulon. A i saulosi coś te samce bladziutkie ale coraz trudniej porządne saulosi kupić ( efekt chowów wsobnych ) i bastardyzacji ryb, ehh.

Filtracja jest bardzo ważna w tym biotopie ;-)

Opublikowano
A i saulosi coś te samce bladziutkie ale coraz trudniej porządne saulosi kupić ( efekt chowów wsobnych ) i bastardyzacji ryb, ehh.

Te Saulosi to nie Coral przypadkiem?

Opublikowano

saoulosi to tak coral. kupowalem jako F1. wiem ze l nie pasuja ale jakos slabo widze akwarium bez glonojada :D

a filtracja to jbl e900 oraz wewnetrzny filtr firmy hydor

Opublikowano
saoulosi to tak coral. kupowalem jako F1.

Nie ma corali F1, ponieważ ta ryba jest ryba sztuczna stworzona przez człowieka ;-).

Pewni kolejny super sprzedawca w zoologu Ci to wciskał jako F1.

No ale to już idzie OT ! ogólnie przemyśl raz jeszcze obsadę ;-)

Opublikowano
Nie ma corali F1, ponieważ ta ryba jest ryba sztuczna stworzona przez człowieka ;-).

Pewni kolejny super sprzedawca w zoologu Ci to wciskał jako F1.

No ale to już idzie OT ! ogólnie przemyśl raz jeszcze obsadę ;-)

Przepraszam za off-top. Czyli Tan-Mal to kolejny taki "super sprzedawca z zoologa"? Bo tam kupiłem swoje Corale jako F1...

Wysłane z telefonu

Opublikowano

To już kiedyś poruszaliśmy. Kij wie czemu tam je wpisują może żeby nie bawić się dodatkowe tabele. Ta sama sytuacja jest z FF czy icebergiem. Warto było by im dać znać żeby to zmienili ;-).

Kończmy to OT bo ono juz nic nie wnosi , a ja obiecuję że napisze do T-M w tej sprawie.