Skocz do zawartości

Zasilacz ATX jaki amperaz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,jako ze potrzebuje zasilacza atx ktory na wyjsciu ma minimum 20A prosil bym o pomoc w rozszyfrowaniu ponizszej tabliczki znamionowej.Chodzi o to czy na 12V jest 16A czy 2x12V16A?Razem 32A?

Screenshot_2014_11_13_22_22_20.png

adult image host

Opublikowano

To jakiś chinol jest, radzę raczej brać z przymrużeniem oka te parametry (osobiście wgl bym im nie ufał). Pytasz o max obciążenie bo chcesz w takich granicach mu je zapodać?

Opublikowano

Witaj

Ja mam lampę na zasilaczu atx 350w i tak przy obciążeniu od 60 wat zaczyna się nieźle grzać i piszczeć . Zależy od jakości tego ustrojstwa jeden mi się spalił taki nowszy a stary taki dziesięcioletni prąduje od roku

;-)

Zwróć uwagę na to że te zasilacze chodzą z głośnym chłodzeniem tak więc moce opisywane są osiągalne ale kosztem głośnych wiatraków . Ja mam orginalny wiatrak podłączony pod 5v i jest niesłyszalny lecz mniej wydajny. Powiedzmy że do 100w sobie radzi bez problemu.

Elektrykiem nie jestem al wydaje mi sie że podłączysz do tego zasilacza 9 led w gałęziach po 3 szt. jednych i drugich ,10 raczej nie możliwe zasilacz daje 12v led ma około 3,3v

A tak na marginesie to do jakiego akwa planujesz taką lampę ? Bo według mnie to sporo tego światełka ;-)

Opublikowano

Teoretycznie na 2x16A. Ale teoretycznie bo jak wspomniano, to totalny chińczyk, nawet znaczek CE znaczy "China Export" a nie "Conformité Européenne". :)

Wysłane z telefonu

Opublikowano

14A wystarczyl do przetestowania polaczen lutowanych i wyrobil 15 sekund,pytanie czy ten ma 2 razy po 16A czy raz 16A na linni 12V?

Opublikowano

Przepraszam, źle spojrzałem. Max moc na obu liniach to 228W co po podzieleniu przez 12V daje 19A. Razem na obu kanałach. I tylko teoretycznie...

Wysłane z telefonu

Opublikowano

To lipa,bede szukal na aledrogo.A to tak sie liczy ze W:V =A?

A lampe planuje do roslinnego z sygnaturki,juz polutowana tylko zasilacza nie wzialem pod uwage ze padnie a mialem stary,w przyszlosci chcial bym podlaczyc pod to TC420 z tad zasilanie 12v przed diodami rezystory cementowe.

A moze ten by spelnil moje wymogi 40z wysylka.

Screenshot_2014_11_14_10_21_41.png

screen shot on pc

Opublikowano
To lipa,bede szukal na aledrogo.A to tak sie liczy ze W:V =A?

Skoro A*v to jest W to chyba tak ;-).

Tylko ciężko się sugerować tym co jest napisane na zasilaczach .