DanieL84 Opublikowano 9 Listopada 2014 #1 Opublikowano 9 Listopada 2014 Witam. Z uwagi na to iż jest to mój pierwszy post, chciałbym wszystkich serdecznie pozdrowić i przedstawić swój baniak. Akwarium: 120x40x40 [192l] Oświetlenie: 2x lampka ledowa HMD-C3 Ogrzewanie: EBI HI-TECH WHALE 150W Podłoże: Piasek dekoracyjny firmy Kreisel Gruzowisko: Serpentynit zielony i wapień koralowy (wapień zostanie usunięty i dodam serpentynitu). Filtracja: Jbl E901 GREENLINE + AQUAEL TURBO 1500l (już niedługo wymiana na ''Kaseciak Klubu Malawi'' na aquaelu 1500l). Fauna: Pseudotropheus Saulosi 1+3 Pseudotropheus Maingano 2+4 Elongatus Mphanga 1+3 Flora: Brak [mile widziane propozycje]. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a24affc20e48d206.html
DanieL84 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor #3 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zdjęcie wstawiłem a przynajmniej tak mi się wydaje. Nie rozumiem dlaczego nie wyświetla. -- dołączony post: Teraz powinno być ok. Tło mam do kitu, wszystko odbija. Może kiedyś zmienię
dzierlatka21 Opublikowano 9 Listopada 2014 #4 Opublikowano 9 Listopada 2014 wydaje mi się, że troszkę za dużo ryb, bo ja planuję max. 14 do 375l
DanieL84 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor #5 Opublikowano 9 Listopada 2014 Masz całkowitą racje z tą obsadą. Początkowo miałem tylko Saulosi oraz Maingamo i muszę przyznać iż zachowania rybek były bardziej zbliżone do naturalnych. Teraz z kolei mam mniejszą agresję w zbiorniku...no cóż... coś za coś
stan Opublikowano 9 Listopada 2014 #6 Opublikowano 9 Listopada 2014 Panowie to nie jest dział o obsadach, tu sie tylko przedstawiamy. Proszę o nie pisanie więcej OT.
MrJoxton Opublikowano 9 Listopada 2014 #7 Opublikowano 9 Listopada 2014 Fajne, ale rybki jeszcze chyba małe, nie? -- dołączony post: A, no i anubias jakiś duży fajnie by tu wyglądał.
adam17123 Opublikowano 10 Listopada 2014 #8 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zbiornik fajnie się prezentuje ;-) jednak jeden rodzaj kamoli lepiej się prezentuje,ale o takich sprawach się nie dyskutuje.I tak jak przedmówca faktycznie jakieś zielsko dodałoby trochę dodatkowego uroku.
Rekomendowane odpowiedzi