Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Też nie mam naklejki od diversa na akwarium. Naklejka była tylko na kartonie i pieczątka na karcie gwarancyjnej.

BTW: możesz zmierzyć wzmocnienie od brzegu akwarium do poczatku wzmocnienia?

Mam naklejke, była na kartonie :)

13cm od wewnetrznej scianki do poczatku wzmocnienia.

Opublikowano

Ja mam Diversa 240L wzmocnienie ma 94cm. Od szkła do wzmocnienia 12cm z jednej strony z drugiej 12,5 (mierzone od wewnętrznej części szkła)

Opublikowano

Może się przyda. Ja również jestem posiadaczem 240-stki Diversa. U mnie naklejka była tylko na pudełku. W moim akwarium odległość od bocznej ścianki (boki akwarium wykonane ze szkła 10 mm) do wzmocnienia to 12 cm (mierzone od wewnątrz).

Pozdrawiam

Tadek

post-15199-14695719071165_thumb.jpg

post-15199-14695719071969_thumb.jpg

Opublikowano
Może się przyda. Ja również jestem posiadaczem 240-stki Diversa. U mnie naklejka była tylko na pudełku. W moim akwarium odległość od bocznej ścianki (boki akwarium wykonane ze szkła 10 mm) do wzmocnienia to 12 cm (mierzone od wewnątrz).

Pozdrawiam

Tadek

U mnie grubosc szkla i wzmocnien to 8mm.

Opublikowano
U mnie grubosc szkla i wzmocnien to 8mm.

Samo wzmocnienie i całe szkło to 8 mm. Tylko boki w moim akwarium (dna nie mierzyłem) mają po 10 mm.

Opublikowano

Nie wiem z jakiej firmy ja mam 240, ale mam wzmocnienia praktycznie na całej długości. Między wzmocnieniem na boczną ścianą jest niecałe 2cm, a z drugiej strony z 0.5cm.

Opublikowano

Panowie może troszku odbiegam od tematu.Ale jak to jest że przeważnie akwarium pęka lub się rozszczelnia jak cie w chałupie nie ma albo w środku nocy?Przypadek?Nie sądzę :)