Jump to content

Recommended Posts

Posted

no chyba kupno innego małego to robienie kosztów.. nie lepiej od razu kupić 240 ? jesteś pewny ze to diversa a nie wromak ?

Posted
Mam pytanko do jakiego minimalnego zbiornika moge przeniesc 21 sztuk młodych pyśi?

...a masz jakiś wybór? Jak nie masz to wkładaj do jakiego możesz!Włącz filtry , dodaj jeszcze napowietrzanie i kombinuj nowe szkło. Tylko nie z takim krótkimi wzmocnieniami i wypoziomuj dobrze.

Posted

Wypoziomowane było idealnie, szkło to na bank diversa.

Akwarium mam zamiar reklamowac, ale diversa upiera sie że powinna byc naklejka bo inaczej nie mają pewności że to ich akwa.

Może byc beczka 100l :confused: bo akwarium mam tylko 20l.

Andrzej te wzmocnienia za krótkie?

Posted
Andrzej te wzmocnienia za krótkie?

...może być taka beczka póki co:) Naklejka powinna być z tylu...

Wzmocnienie zdecydowanie za krótkie i to jest przyczyna!Już to przerabiałem...A właśnie jest to charakterystyczne dla Wromak stąd pytanie Crav. Tu na temat pękających 240 znajdziesz wiele tematów... Ja sobie dołożyłem na wszelki wypadek jeszcze poprzeczne wzmocnienie..ktoś powie ,że nie ma potrzeby:) Może i nie ma ...Ale śpię spokojnie:)

-- dołączony post:

Akwarium mam zamiar reklamowac, ale diversa upiera sie że powinna byc naklejka bo inaczej nie mają pewności że to ich akwa.

..tu ich rozumiem!

Posted

Kurcze tak czytm o tych pęknięciach to aż mam dreszcze bo sam od jakiegoś miesiąca mam 240L w domu też Diversa . Myślę zrobić wzmocnienia dodatkowe tylk czy nie strcę gwarancji za takie coś ? 2 wzmocnienia starczą ? Po prawej i lewej stronie ? Z. Takim wzmocnieniem można naprawdeę spać spokojnie ??

Posted

Takie czasy, widze że fabryke trzeba poprawiac :(

Jutro mimo braku naklejki mam zawiesc akwarium do sklepu i sprzedawca ma wyslac na gwarancje, chociaz watpie zeby wymienili :(

Posted
Jutro mimo braku naklejki mam zawiesc akwarium do sklepu i sprzedawca ma wyslac na gwarancje, chociaz watpie zeby wymienili

..pewnie wymienią! Inaczej by powiedzieli ,że nie wymienią i nie kazali sobie wysyłać..( tak mi się wydaje) . A jak masz paragon to chyba nie będzie problemu...

...napisz później jak załatwisz sprawę...!

Posted

Też nie mam naklejki od diversa na akwarium. Naklejka była tylko na kartonie i pieczątka na karcie gwarancyjnej.

BTW: możesz zmierzyć wzmocnienie od brzegu akwarium do poczatku wzmocnienia?

• Dziękuję 1