CoolPhone Opublikowano 7 Listopada 2014 #11 Opublikowano 7 Listopada 2014 Chipokae ma opinię niezłego wariata. Podejrzewam, że po czasie w 200l zostałbyś z jednym najsilniejszym samcem.
Atriades Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor #12 Opublikowano 7 Listopada 2014 zastanawiam sie co mozna by dobrac jako 2 gatunek z pseudotropheus cyaneorhabdos czy faktycznie Labidochromis caeruleus ??
MatiK Opublikowano 7 Listopada 2014 #13 Opublikowano 7 Listopada 2014 Labidochromisy to spokojne, bardzo ładne ryby, ale nie należą do najmniejszych, może zastanów się nad Saulosi tak jak napisałe Ci waszek18.
Atriades Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor #14 Opublikowano 7 Listopada 2014 To moze pseudotropheus cyaneorhabdos i saulosi ?? z tego co widze to w sklepie sa jedynie Pseudotropheus Saulosi Red Coral
MatiK Opublikowano 7 Listopada 2014 #15 Opublikowano 7 Listopada 2014 Odmiana red coral różni się tylko delikatnie kolorem samic, możesz śmiało brać.
marcin73m Opublikowano 7 Listopada 2014 #16 Opublikowano 7 Listopada 2014 Odmiana red coral różni się tylko delikatnie kolorem samic no, samce też się jednak różnią, moim zdaniem są brzydsze, niż w standardowej odmianie
MatiK Opublikowano 7 Listopada 2014 #17 Opublikowano 7 Listopada 2014 A tego nie wiedziałem jak bardzo się różnią?
marcin73m Opublikowano 7 Listopada 2014 #18 Opublikowano 7 Listopada 2014 Nie są takie "soczyście" niebieskie. Kwestia gustu, myślę że można to przeboleć.
stan Opublikowano 7 Listopada 2014 #19 Opublikowano 7 Listopada 2014 Osobiście trzymałem maingano i saulosi w 200l i polecam tego typu układ. Przynajmniej u mnie nie zauważyłem żadnych nadmiernych ataków pomiędzy saulosi, a maingano. Jeżeli chodzi o same saulois to polecam odmianę jeziorowa nie coral. Pomijając fakt, że coral to ,,ludzka mieszanka" to samiec saulosi jest intensywniej granatowy i kupując od dobrego hodowcy ryby będziesz wiedział co finalnie Ci wyrośnie przy coralach kij wie jak będzie wyglądał samczyk.
thomas77 Opublikowano 16 Listopada 2014 #20 Opublikowano 16 Listopada 2014 Ja sam kiedyś miałem w 240 l saulosi i maingano razem z yelowami po 5 szt od małego narybku i tylko saulosi samce walczyły ze sobą ,maingano jakby im ustępowały i się jakoś zawsze mijały ,może że miałem dużo kryjówek
Rekomendowane odpowiedzi