PitBull89 Opublikowano 30 Października 2014 #1 Opublikowano 30 Października 2014 Witam Moja obsada w baniaku 240L 1 acei duzy 4 demasoni 4 yellow 5 red w tym 1 duzy samiec Wszystko wielkisci z 3cm. Co nadaje się do korekty ?
marcin73m Opublikowano 30 Października 2014 #2 Opublikowano 30 Października 2014 W zasadzie wszystko.. Acei rośnie zbyt duży. Yellow nie pasuje do demasoni żywieniowo. 240-ka to zbyt mało miejsca również dla reda (IMHO).
PitBull89 Opublikowano 30 Października 2014 Autor #3 Opublikowano 30 Października 2014 Marcin ale narazie mam 240L sam chyba masz tez red w 240 ? Jaka obsade proponujesz ? Red duzy samiec idzie do oddania bo zaczyna terror i przekopuje doslownie wszystko do samego dna .
marcin73m Opublikowano 30 Października 2014 #4 Opublikowano 30 Października 2014 Miałem redy w 240-ce, dlatego z doświadczenia własnego odradzam. Oddasz samca i będziesz trzymał tylko samice?
Bourbon Kid Opublikowano 30 Października 2014 #5 Opublikowano 30 Października 2014 Tu masz kilka różnych obsad wkleiłem ja z innych tematów 240l 120/40/50h Pseudotropheus demasoni Melanochromis interruptus Melanochromis johanni Pseudotropheus socolofi Pseudotropheus sp. "elongatus mpanga" Cynotilapia afra Metraclima msobo "magunga" Melanochromis cyaneorhabdos "maingano” Metraclima msobo "magunga" Melanochromis cyaneorhabdos "maingano” Iodotrophus sprengerae chociaż ja bym zmienił Msobo na Soulosi kolorystycznie podobne a mniejsze i spokojniejsze I Labidochromis caeruleus white Nkali 1 samiec na 4 samice; Melanochromis joanjohnsonae 1 samiec na 4 samice; Cynotilapia afra Cobue 1-2 samce na 4-5 samic; II Pseudotropheus sp. elongatus Luhuchi 1 samiec na 4 samice; Astatotilapia callipitera Thumbi east 1 samiec na 4 samice; Melanochromis cyaneorhabdos 1 samiec na 5 samic; III Metriaclima sp. daktari 1 samiec na 3 samice; Iodotropheus sprengere 1 samiec na 3 samice; Pseudotropheus sp. elongatus Mphanga 1 samiec na 3 samice; Melanochromis cyaneorhabdos 1 samiec na 2 samice; IV Metriaclima sp. Lime Nkhomo 1-2 samce na 5-6 samic; Pseudotropheus socolofi 1 samiec na 6 samic;
MatiK Opublikowano 30 Października 2014 #6 Opublikowano 30 Października 2014 Możesz np. jednogatunkowo trzymać Demasoni, możesz zostawić Yellow i dokupić do nich Maingano, a jak chcesz 3 gatunki to jeszcze Rdzawe...
CoolPhone Opublikowano 3 Listopada 2014 #7 Opublikowano 3 Listopada 2014 W jakim układzie masz Yellowy?
PitBull89 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor #8 Opublikowano 3 Listopada 2014 Musze poczekac z korektą bo rybki są jeszcze za małe na rozpoznanie czy samiec czy samiczka . Wiec ciężko określić . Narazie musze duzego samca red odizolować . Reszta podrośnie to zrobi się zmiane
CoolPhone Opublikowano 4 Listopada 2014 #9 Opublikowano 4 Listopada 2014 Aceik i Red są za duże więc nie ma na co czekać z redukcją. Yellow i Demonek nie pasują żywieniowo więc musisz zdecydować albo jeden, albo drugi. Do gatunku, który pozostanie będzie można ewentualnie coś dobrać. Póki co to jeden wielki misz masz. Nie ma co czekać ze zmianami.
PitBull89 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor #10 Opublikowano 4 Listopada 2014 Ok to reraz myśle co zrobić z tymi rybkami co mam ...
Rekomendowane odpowiedzi