Skocz do zawartości

Sterownik LED TC420

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A nie kopie jak dotykasz czegoś w akwa? Przychodzi mi do głowy przebicie.

Wysłane z telefonu

Nie nic nie kopie .

Dolorzylem ostatnio 10 modułów led i co się stało mianowicie główna belka z LED RGB a w niej jedna dioda przestała się już żarzyć ale zaś te moduły zaczeły się minialnie żarzyć są one podłączone osobnym przewodem pod zasilanie ... hmmm :/

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Nie nic nie kopie .

Dolorzylem ostatnio 10 modułów led i co się stało mianowicie główna belka z LED RGB a w niej jedna dioda przestała się już żarzyć ale zaś te moduły zaczeły się minialnie żarzyć są one podłączone osobnym przewodem pod zasilanie ... hmmm :/

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Cześć ,

Na twoim miejscu czym prędzej bym opatentował ten „wynalazek” ha ha ha , skoro diody się świecą

bez po odłączeniu zasilania to zdobyłeś „Perpetuum Mobile” jakiś wzmacniacz energii kosmicznej ha ha ha .

A tera tak na poważnie czy lampa ma bezpośredni kontakt z koroną pokrywą akwarium ?

Raczej na 100% masz jakieś przebicie w akwarium to że Cię nie „kopie” wynika z powodu dobrej izolacji z podłożem (coś jak ptaki siedzące na linii przesyłowej)

Ja miałem pękniętą grzałkę też nie kopało ale zauważyłem że rybki zaczęły się często pocierać o podłoże ,sprawa się wyjaśniła gdy przypadkiem boso robiłem „porządki” w zbiorniku trzymając jedną rękę w akwarium chciałem nogą wyłączyć komputer stojący na ziemi obok pod biurkiem .

Normalnie myślałem że mnie piorun trafił jak tyknąłem palcem obudowy PC .

Zrób sobie takie „cuś” jak na fotce klamerkę zapnij do obudowy pokrywy , lampy w akwarium a śrubokrętem dotknij do czegoś uziemionego kaloryfera kranu ….

Zresztą sam znajdziesz przyczynę jak pokombinujesz tylko uważaj byś nie zaświecił jak te diody :-) .

post-16646-14695727669065_thumb.jpg

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Dziewczęta i chłopięta!

Proszę o pomoc - nie mogę podpiąć się do tego chińskiego badziewia - nie rozpoznaje mi urządzenia USB. Robiłem wszelakie restarty, sterownika, komputera etc i nic. Ostatni raz podpinałem się  w listopadzie ubiegłego roku i było ok. Ktoś miał podobny problem?

• 7 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej,

Jest ktoś w stanie wrzucić ten programik do obsługi tego sterownika gdzieś do sieci? Lapek mi padł a służbowy nie ma CD...

Pozdrawiam,

Adam

• 1 miesiąc temu...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mimo upływu kilku lat od kiedy sterownik pojawił się na rynku jestem bardzo zadowolony z jego działania. Za ok. 80zł nie widzę lepszego sterownika oświetleniem. Właśnie podłączyłem pod niego moduły samsunga rgb oraz diody wfs i wszystko działa jak należy. g.pajak dzięki za udostępnienie fajnego programiku ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Wieczorem mogę podrzucić kilkanaście zdefiniowanych ustawień, ale mogę mieć inaczej popodłączane, niż ty byś tego chciał. 

Edytowane przez Falcowski