Skocz do zawartości

Sterownik LED TC420

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak a propos zamówienia... Lepiej pojedynczo bo wtedy większa szansa, że nie będzie cła i vat. Znaczy, że celnicy nie skontrolują paczki ;) No, chyba, że zamówienie będzie na tyle duże, że się będzie to opłacało.

Mój przyszedł jako "części do żarówki LED" z deklarowaną wartością ok 4$...

Wysłane z telefonu

Opublikowano
W tej chwili testuję podłączone 3 diody 10W biała zimna cob (10-12k) + 4szt (niebieskie 3W 445-450nm) + 2szt (czerwone 3W 650-660nm).

Nie stosuję rezystorów tylko stabilizatory prądu LM317. (białe I=830mA niebieskie/czerwone I=500mA)

Podpięte mam to pod jeden kanał, gdyż to będzie oświetlenie główne. Sprawdzam jak to działa ze sterownikiem.

Na razie wszystko jest ok.

Pobór prądu gałęzi po podłączeniu przez TC420 spadł o 350mA...?

Pobór mocy z sieci spadł z 48W do 42W ???

Nieco dziwne, ale być może jest to wpływ PWM.

Witam

Możesz podpowiedzieć coś w temacie LM317

Jak skonfigurować aplikacje dla LM317 pod takie diody RGB - jakie rezystory

Dioda/diody LED RGB 10W (5025764411) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/50/25/76/44/5025764411@@AMEPARAM@@02@@AMEPARAM@@50/25/76/44@@AMEPARAM@@5025764411

Czy należało by podpinać stabilizator na każdy kanał czyli 3 stabilizatory na diodę ?

Czy też wystarczy jeden na LED z ograniczeniem 900mA Przy jednakowej rezystancji kanałów powinno to dać równe praby na kanał...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czy tez tak macie na tym sterowniku, ze przy ustawieniu w dowolnym miejscu wszystskich zalozmy 3 kanałow na 100% po osiagnieciu tego wylacza/zawiesza program w tym kroku?

jak zrobie na 99% to spokojnie idzie dalej

wyczailem cos takiego w trybie live bo na razie zakonczylem druciarstwo z lampa i czeka na akwa

Opublikowano

Witam

Sterownik dotarł (od chińczyka w 12 dni), programowanie bardzo intuicyjne i proste.

Banan na twarzy - bezcenny.

Dzięki dla deccorativo za impuls do wykonania oświetlenia LED RGB, g.pajak za naświetlenie sposobu programowania, no i oczywiście spiochu za "odkrycie" tego sterownika.

Pozdrawiam

Opublikowano

No właśnie ja chce zmówić :)

Tylko nie bardzo wiem gdzie najtaniej i jakaś ogólna instrukcja co do zamówienia. Nigdy nic nie zamawiałem z Chin

-- dołączony post:

http://www.satisled.com/dc12v24v-5-channel-20a-common-anode-programmable-led-time-controller-tc420_p1579.html

na tej stronie z dostawą przy dzisiejszym kursie wychodzi 161 zł więc szału nie ma

-- dołączony post:

http://www.satisled.com/dc12v24v-5-channel-20a-common-anode-programmable-led-time-controller-tc420_p1579.html

na tej stronie z dostawą przy dzisiejszym kursie wychodzi 161 zł więc szału nie ma

Opublikowano

Pod warunkiem, że ktoś jest w stanie zaufać chińczykom i zapłacić kartą. ;) Albo ma wirtualną kartę (lub nieużywaną do innego konta) którą zasili przed zakupami. Inna opcja to przelew ale to prawdopodobnie kosztuje (w mBanku 30 zł za przelew za granicę).

Wysłane z telefonu

Opublikowano
Pod warunkiem, że ktoś jest w stanie zaufać chińczykom i zapłacić kartą. Albo ma wirtualną kartę (lub nieużywaną do innego konta) którą zasili przed zakupami. Inna opcja to przelew ale to prawdopodobnie kosztuje (w mBanku 30 zł za przelew za granicę).

Alliexpress jest największym portalem aukcyjnym na świecie. Każda płatność (karta najwygodniej i najpewniej) jest blokowana przez portal i nie wypłacana sprzedającemu do puki kupujący nie potwierdzi, ze dostał towar cały i zdrowy. Jest zabezpieczony jeszcze lepiej niż allegro.

Jeszcze nie spotkałem się z kimś kto by nie dostał towaru z Alliexpress, a dziesiątki moich znajomych oraz ja sam wiele razy tam kupowałem.

Dodatkowo, z tego co pamiętam, ali oferuje również płatność przez PayPal, który już nie jest wcale chiński, tylko jest trzecią stroną.

Także śmiało :-)

PS> A tak na marginesie, prędzej Cię polak niż chińczyk oszuka - moim skromnym zdaniem oczywiście ;-)