Krzysiek_ci Opublikowano 1 Grudnia 2014 #61 Opublikowano 1 Grudnia 2014 wlasnie widzialem ;/ dzieki za link http://www.ledmasters.pl/sterowanie-led/kontroler-led-programowalny-czasowo-12v-20a-5-kanalow na ich stronie poza allegro
piterf Opublikowano 1 Grudnia 2014 #62 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Na allegro podrożał i to sporo, ze 141 na 168 u tego samego sprzedawcy http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4853910121 Polecam zakup w Chinach Wysłane z telefonu Gdzie zamawiałeś i jakie koszta, jaki czas oczekiwania.
Krzysiek_ci Opublikowano 1 Grudnia 2014 #63 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Na 6 stronie linki podaje deccorativo, dzisiaj patrzyłem za 30$ można kupić tylko nie wiem jak z przesyłką
JEFFIK Opublikowano 1 Grudnia 2014 #64 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Koledzy mam mały problem jeśli chodzi o podłączenie sterownika pod port USB. Czy może ktoś miał taki przypadek, że po podłączeniu miał informację "nie rozpoznano urządzenia usb"? Sterownik jest podłączony do prądu, świeci się czerwona lampka i dane na wyświetlaczu. Dziwne też, że gdy płytkę odpaliło to windows widział ją jako pustą więc musiałem ściągnąć program z linku z forum, ale nie widziałem tam żadnego dodatkowego sterownika do TC420. Chyba sprawdziłem już wszystkie przyczyny, które mógł powodować windows 7. -reinstalka portów usb itp. Zaczyna chodzić mi po głowie, że coś jest z wejściem sterownika:( a miałem już się nim bawić do rana.... Jeszcze jutro podepnę go pod innego kompa i jak tam nie wykryje będę reklamował. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę tu lub na priv Dzięki wielkie
spiochu Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor #65 Opublikowano 1 Grudnia 2014 @Jeffik. Sprawdź jeszcze na innym kablu, ten jest taki sam jak w drukarce. @piterf. Ja akurat na dx.com bo czytałem dobre opinie o tym sklepie (post #43). Wyszło niby drożej niż np. na aliexpress.com, ale przesyłka była za free i była możliwość płatności przez PayPal. Na aliexpress dochodził koszt przelewu z banku (w moim 30 zł). Oczywiście trzeba liczyć się z tym, że celnicy się przyczepią i dojdzie bodajże vat i cło. Choć na moim był opis "części do żarówek LED" i zadeklarowana wartość niecałych $3. U mnie szło 2 tygodnie pocztą holenderską. Tyle, że nawet w dniu dostawy wg ich systemu online nie było takiego nr paczki Wysłane z telefonu 1
JEFFIK Opublikowano 2 Grudnia 2014 #66 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dzięki Spiochu. Alarm odwołany... sprawdziłem w pracy na starym kompie normalnie rozpoznaje urządzenie usb. Teraz tylko zastanawiam się co jest wgrane na kompie w robocie a czego ja nie mam u siebie w domu na windows 7:/
spiochu Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor #67 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Windows xp? Wysłane z telefonu
g.pajak Opublikowano 2 Grudnia 2014 #68 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Teraz tylko zastanawiam się co jest wgrane na kompie w robocie a czego ja nie mam u siebie w domu na windows 7:/ Może zmień port USB w kompie? Może wyłącz firewalla? A rozpoznaje Ci w ogóle cokolwiek jak wtykniesz wtyczkę - jest jakaś reakcja komputera? 1
JEFFIK Opublikowano 2 Grudnia 2014 #69 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Wszystko się wyjaśniło a mianowicie wystarczyło odinstalować i ponownie ściągnąć program do tc420 i już wszystko śmiga jak należy:) Teraz dopiero czeka mnie "zabawa":D Dzięki
nicrum Opublikowano 5 Grudnia 2014 #70 Opublikowano 5 Grudnia 2014 U mnie sterownik "śmiga jak ta lala" Wielkie dzięki dla Henia że powiedział o tym sterowniku lepszym od Conrada a Grzesiowi za pomoc w podłączeniu i całej reszcie.
Rekomendowane odpowiedzi